Pohjolasta jyrähtää – arviossa The Backstabbersin ”Ambassadors Of Action”

Lapista tulee bensiinin katkuista rock ’n’ rollia, kun The Backstabbers lyö pöytään uuden EP:nsä, ”Ambassadors Of Actionin”. ”Selkäänpuukottajat” on kotoisin Rovaniemeltä, mutta yhtye asuu nykyisin Helsingissä. Paikkakunnan vaihdoksesta huolimatta vuonna 2013 perustetussa The Backstabbersissa on edelleen pohjoista patoutunutta aggressiivisuutta, joka tulvii hallitsemattomasti ulos uusimman EP:n kautta.

Yhtyeen musiikki on raivokasta hard rockia, jota heikkohermoisimmat eivät kestä ja muillekin tulee kuunnellessa hiki. Neljä raitaa sisältävä pikkualbumi kestää vajaan vartin, ja kun kappaleet soitetaan vimmaisella tahdilla, ei ensimmäisellä kuuntelukerralla välttämättä ehdi mukaan. ”Ambassadors Of Actionin” kappaleet ovat intensiivisiä, tarttuvia ja äärimmäisen vauhdikkaita. Ei ole yhtään liioiteltua kuvailla EP:tä paljon kierroksia ahnehtivaksi rataohjukseksi.

”Here We Are” ottaa heti luulot pois ja näyttää, ettei The Backstabbersissä ole kyse väsyneestä eikä kunnianhimottomasta rock-yhtyeestä. ”Breaking Free” ei anna yhtään enempää löysää vaan jatkaa paahtoa. Kertosäkeissä vokalisti-kitaristi Jesperi Mommon ääni muistuttaa aavistuksen Airbournen Joel O’Keeffeä ja samankaltaista vimmaisuutta tästäkin yhtyeestä löytyy. EP:n kolmas raita hidastaa tahtia aavistuksen verran, mutta groovaavista riffeistä ja Mommon ärhäköistä huudoista päästään tälläkin kappaleella nauttimaan. Mahtipontisesti nimetty ”Firesoul” päättää levyn hampaat irvessä ja kovalla poljennalla, niin että kuulijan korvissa soi vielä pitkään EP:n päätyttyä. Kappaleen muutamat riffit muistuttavat Motörheadia, mutta suomalaisyhtye ei ole liiaksi lähtenyt matkimaan brittiläislegendaa. ”SoulFire” on vajaa kolmeminuuttinen ja kompakti, ja se esittelee rehvakkaasti old school rock ’n’ roll -soundiaan.

”Ambassadors Of Action” on tiukka paketti, jota äänittäessä yhtye ei selvästikään ole säästellyt paukkuja. The Backstabbersin uusimman EP:n äänimaailma on karu ja koruton, ja se tuo esille juuri sen, mistä rockissa on kyse: levy on sopivan räkäinen, aggressiivinen ja todella viihdyttävä, mikä pakottaa jalat liikkeelle. Jos pidät Peer Güntin, Motörheadin ja Danko Jonesin kaltaisista yhtyeistä, pidät taatusti The Backstabbersin ”Ambassadors Of Actionista”.

8½/10

Kappalelista:

  1. Here We Are
  2. Breaking Free
  3. My Fuel – Injected High
  4. Firesoul

The Backstabbers Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua