Pohjonen Alanko aktivoituu myös levyttävänä yhtyeenä

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 9.3.2018

Ismo Alangon, Kimmo Pohjosen ja Tuomas Norvion muodostama Pohjonen Alanko -yhtye on soittanut jo joitain keikkoja, ja nyt musiikkia on luvassa myös vinyylilevyn muodossa. Yhtyeen ensimmäinen julkaisu on nimeltään ”Northern Lowland” ja sen julkaisee Svart Records 13.4.2018 ainoastaan mini-LP:nä. Levyn voi jo ennakkotilata Svartin kaupasta.

Pohjonen Alanko keikkailee seuraavasti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– 3.4. Krapin Paja, Tuusula, 20:00
– 4.4. Möysän Musaklubi, Lahti, 19:30
– 5.4. Savoy-teatteri, Helsinki, 19:00
– 6.4. Tallinn Music Week, Telliskivi Must Saal, 22.15

Pohjonen Alanko, unohtunut kaistale maata syvällä koillisessa, siellä missä aika on pysähtynyt tulevaisuuteen,missä hetket siirtyvät menneisyyteen ennen kuin elämä ehtii niitä koskettaa.Näissä karuissa sielunmaisemissa kansalaiset vaeltavat ajasta ikuisuuteen ja takaisin. Laulaen.

Pohjonen Alanko on Ismo Alangon, Kimmo Pohjosen ja Tuomas Norvion yhteinen musiikillinen maisema, jossa miehet tutkivat ihmisäänen erilaisia ulottuvuuksia. Ääni-improvisaatioista liikkelle lähtenyt musiikki liikkuu alkukantaisista tunteenpurkauksista hallitun kaaoksen kautta lyyriseen melodisuuteen. Tuomas Norvion samplemaailma, sekä Alangon ja Pohjosen omat instrumentit värittävät maisemaa jyrkillä sävyillään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ismo Alanko: laulu, kitara, viulu
Kimmo Pohjonen: laulu, haitari, elektoniikka
Tuomas Norvio: elektroniset rytmit ja äänimaailmat