Pop-punk-ilmiö Machine Gun Kelly julkaisi kuudennen studioalbuminsa ”Mainstream Sellout” – vastaavana tuottajana Travis Barker

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.3.2022

Machine Gun Kelly (MGK) otti muutama vuosi sitten tehtäväkseen tuoda skeittikulttuurista inspiroitunut pop-punk takaisin pop-musiikin valtavirtaan. Tänä päivänä popin supertähdet, kuten Olivia Rodrigo ja Billie Eilish ovat lainanneet jo kerran pilkkana pidettyä genreä ja MGK lähtee genren tuoman menestyksen myötä valtavalle areenakiertueelle. Artisti on julkaissut tänään kuudennen studioalbuminsa mainstream sellout, joka on hänen toinen pop-punk-genreä edustava kokonaisuus. Albumin vastaavana tuottajana toimii Travis Barker (blink-182) ja se on jatkoa kaksikon yhdessä tekemälle ”Tickets To My Downfall” -levylle (2020), josta kasvoi MGK:n tähänastisen uran menestynein albumi.

Albumin viimeinen ennakkomaistiainen oli fanit yllättänyt kappale maybe, jolla on mukana yhdysvaltalainen rockyhtye Bring Me The Horizon. Kiinnostava yhteistyö on kerännyt artistin uran korkeimmat julkaisuviikon striimit. Tätä ennen artisti ihastutti kuuntelijoitaan yhteistyösinkuillaan ”ay!”, jolla vierailee yhdysvaltalaisräppäri Lil Wayne, sekä ”emo girl”, jolla on mukana WILLOW. Albumin muihin vierailijoihin lukeutuvat iann dior, Gunna ja Young Thug sekä Pete Davidson. Machine Gun Kelly ehti viime syksynä tiedottaa albuminsa nimeksi ”born with horns”, ja MGK sekä levyn vastaava tuottaja Travis Barker (blink-182) tatuoivat sen käsivarsiinsa. Artisti päätti kuitenkin viime hetkellä vaihtaa albumin nimen ja julkaisi TikTokiin hauskan videon, jossa hän paljastaa tämän Barkerille. Viraalivideon voi katsoa tästä.

Räppärinä tunnetuksi tullut ja sittemmin musiikissaan vakuuttavasti hiphop-, rock-, pop- ja punkgenrejä yhdistellyt 31-vuotias MGK, oikealta nimeltään Colson Baker, kiinnitettiin jo kymmenen vuotta sitten Interscope Recordsille. Artisti varttui kuunnellen 2000-luvun alun pop-punk ja rock-yhtyeitä, kuten Simple Plan, blink-182 ja Good Charlotte. Rock-vaikutteet ovat kuuluneet artistin musiikissa alusta lähtien, vaikka jenkkitähden neljä ensimmäistä levyä luokitellaankin rap-albumeiksi. MGK julkaisi syyskuussa 2020 suurella mielenkiinnolla odotetun ”Tickets To My Downfall” -albuminsa, joka toi artistille myös hänen ensimmäisen ykkössijadebyytin Billboardin albumilistalla.

MGK:n viidestä julkaistusta studioalbumista kolme viimeisintä ovat ylittäneet Suomessa kultarajan (”Tickets To My Downfall”, ”Hotel Diablo” & ”Bloom”). Artistin kappaleista ”I Think I’m OKAY” ja ”Bad Things” ovat ylittäneet Suomessa platinarajan ja ”Rap Devil”, ”my ex’s best friend”, ”Candy”, ”bloody valentine” ja ”Till I Die” kultarajan. Machine Gun Kellyn tuotanto on saavuttanut maailmanlaajuisesti 13 miljardia ja Suomessa 65 miljoonaa kuuntelukertaa.