Kuva: Aslak Junttu

Pop-punkin riemua Helsingissä – Rock Band From Hell On the Rocksissa 26.10.

Kirjoittanut Enni Lahtinen - 1.11.2023

Oululainen rock-trio Rock Band From Hell soitti debyyttialbuminsa virallisen levyjulkkarikeikan Helsingin On the Rocksissa torstaina 26.10. 

Saavuin paikalle kellontarkasti juuri illan avanneen hypermetalyhtye Glaceraten ensimmäisen kappaleen jyrähtäessä käyntiin. Uransa ensimmäistä kertaa esiintynyt bändi veti raskailla riffeillään ja tarttuvilla melodioillaan permannon mukavan täyteen uteliaita kuuntelijoita, eikä tiivis 25-minuuttinen jättänyt kylmäksi. Glacerate oli itselleni etukäteen täysin vieras, mutta ensiesiintymisen perusteella ehdottomasti sellainen nimi, joka kannattaa painaa mieleen.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Pienen breikin jälkeen lauteille kiipesi Oulun tehokolmikko, joka polkaisi oman osuutensa käyntiin “Afraid of Heights” -kappaleella. Pop-punk vaikutteisen rock-ryhmän seuraaminen sai väistämättä hymyn kasvoille, vaikka On the Rocksin torstai-iltaan kerääntynyt yleisö vaikuttikin vaativan muutaman kappaleen verran lämmittelyä.

Ja yleisön lämmittelyhän tältä ryhmältä luonnistuu. Laulaja-kitaristi Jani Tillmanin ja kitaristi Jere Siivikon energia täyttää huoneen niin vakuuttavasti, että bändin toivoisi väkisin pääsevän kokeilemaan siipiään suuremmille lavoille. Rumpali Mikko Nykänen hoitaa niin ikään oman tonttinsa showmiehen elkein. Rock Band From Hell on sinänsä virkistävä yhtye, ettei siinä tunnu olevan selkeää keulakuvaa. Vastuu yleisön viihdyttämisestä lepää kolmikon harteilla tasapuolisesti.

Illan aikana kuultiin kokonaisuudessaan bändin syyskuussa julkaistu debyyttialbumi “Music for Late Night Activities”. Yleisöön upposivat odotetusti parhaiten albumin singlelohkaisut, joista etenkin Good Luck Millionin kanssa levytetty “Back to School” ja räjähtävän energinen “Sex is on Fire” saivat innokkaan vastaanoton.

Albumiraita “Princess Complex” erottui joukosta edukseen yhtyeen muuta tuotantoa uhkaavammalla atmosfäärillään. Kappaleessa korostui myös kolmikon tiukka livekunto – vaikka bändi on vasta uransa alkumetreillä, ei sen show häviä lainkaan kokeneemmille kehäketuille. 

Ilta eteni tiiviissä tahdissa vähäisillä välispiikeillä, mikä auttoi osaltaan pitämään latauksen sähköisenä alusta loppuun. Takakireästä rykmentistä ei kuitenkaan missään nimessä ole kyse, vaan kaikesta tekemisestä huokui pieni pilke silmäkulmassa. Ennen encorea kuultiin pätkiä useammasta cover-kappaleesta välikkeenä, joka huipentui Green Daylta lainattuun jättihittiin “American Idiot”. Kappalevalinta ei olisi voinut osua paremmin nappiin, sillä se istui niin teemaltaan kuin energialtaan täydellisesti illan settilistaan.

Rock Band From Hellin hyväntuuliset melodiat ja rohkeat – jopa tylyt – lyriikat tekevät bändistä kokonaisuuden, jota todella kannattaa pitää silmällä. Jos On the Rocksin keikasta jäi jotakin hampaankoloon, on se toive bändin noususta sen ansaitsemaan, suurempaan suosioon. Myrskyvaroitus on nyt annettu, joten on mielenkiintoista nähdä, mihin tämän tehokolmikon tie tulevina vuosina kuljettaa. Ensi keväänä se ainakin vie kiertueelle Eurooppaan Blind Channelin lämmittelijänä. Sitä ennen yhtyettä on mahdollista todistaa livenä kotimaan kamaralla vielä marraskuussa Kalajoella ja Tampereella.

Settilista:

 1. Afraid Of Heights
 2. Lucky Loser
 3. Fed Up
 4. Love Me Till I Die
 5. Princess Complex
 6. Back To School
 7. Problem Girl
 8. Never Wanna See You Again
 9. Kylie Dreams
 10. Freestyler – drum solo (Bomfunk Mc’s cover)
 11. My Sweetest Downfall
 12. Eruption – guitar solo (Van Halen cover)
 13. American Idiot (Green Day cover)
 14. Sex Is On Fire
 15. Why Don’t You Die
 16. Cloud9

Luetuimmat

Uusimmat