Pop punkkia Helsingissä ja Tampereella ensi viikolla: High School Dropoutsin laulaja listasi Kaaoszinelle 10 omaa suosikkikappalettaan pop punkin saralta

High School Dropoutsin keulahahmo sekä Tamperelaisen Nem Agency ohjelmatoimiston toimitusjohtaja, Rowan Rafferty on ehkä Suomen suurin pop-punkin kuluttaja. Miehen pop-punk tribuutti-yhtye High School Dropouts tekee lyhyen ”Pop-Punk is Not Dead” kesäkiertueen jossa viedään pop-punkin mahtavat, kermaiset, rakkautta ja angsteja täynnä olevat rallit Helsingin Elmun Baarille 14.7. ja Tampereen Jack the Roosteriin 15.7.2017.

Kiertueen kunniaksi, Rafferty listaa kaikkienaikoijen Top 10 Pop-Punk klassikkoa!

#10 SIMPLE PLAN – ADDICTED

Kanadalainen Simple Plan julkaisi debyyttialbuminsa “No Pads, No Helmets… Just Balls” vuonna 2002 pop punkin aallon ollessa suurimmillaan. 15-vuotias Rafferty rakastui bändiin saman tien.

#9 NO USE FOR A NAME – FRIENDS OF THE ENEMY

Myös vuonna 2002 julkistettu No Use For A Namen “Hard Rock Bottom” teki itseeni lähtemättömän vaikutuksen. Albumi on todella legendaarinen pop-punk levy ja “Friends of the Enemy” kuuluu ehdottomasti tähän listaan. Tässä biisissä on kaikki pop punkin hittiin tarvittavat ainesosat.

#8 – HIT OR MISS

Hit or Miss” oli ensimmäisiä pop-punk -viisuja mitä koskaan kuulin. Napsterin kautta napattu biisi tuli kaverin suosituksesta ja olin heti myyty. New Found Glory on yksi pop-punkin edelläkävijöitä ja mahdollisti isojen nimien läpimurrot myöhemmin.

#7 YELLOWCARD – OCEAN AVENUE

:n sekä New Found Gloryn menestys avasi ovet Yellowcardille. Yellowcardin toinen levy “Ocean Avenue” julkaistiin vuonna 2003 ja levyn nimikkokappale “Ocean Avenue” soi Yhdysvalloissa ja Euroopassa tiuhaan radioissa. Fall Out Boyn kaltaisten bändien menestys tuskin olisi tullut ilman tätä albumia ja biisiä!

#6 – BASKET CASE

Ysärin legendaarisin pop-punk biisi. Say no more…

#5 THE OFFSPRING – NITRO

Ehkä kaikkien aikojen helpoiten tunnistettavin albumin lähtö, “Nitro” polkaisee The Offspringin klassikkoalbumin ”Smashin” käyntiin vauhdilla! Tästä se kaikki alkoi!

#4 SUM 41 – STILL WAITING

Toinen kanadalainen yhtye tällä listalla, Sum 41 otti pop-punk genren ja löi sekaan vähän heviä. ”Still Waiting” on biisi jossa kuuluu herkkyys, nopeus, raivo sekä huolet ja on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaita pop-punk biisejä. ”Does This Look Infected” -albumin kirkkaimpia helmiä.

#3 – SUGAR WE’RE GOING DOWN

Fall Out Boy on yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä pop-punk artisteja kymmenillä miljoonilla myydyillä levyillään ja miljardeilla striimeillään. Tästä biisistä se kaikki alkoi. Tämä oli Fall Out Boy:n läpimurto sinkku, läpimurto levyltä ”From Under the Cork Tree”.

#2 JIMMY EAT WORLD – SWEETNESS

Sweetness! Are you listening?! “Bleed American” julkaistiin vuonna 2001 ja tämä oli albumin suurin hitti. Biisi on legendaarinen ja on nyt yhtä freesi kuin 16 vuotta sitten. ”Bleed American” oli bändin itsejulkaisema albumi, koska he eivät löytäneet levylle julkaisijaa. Albumi myi pelkästään Amerikassa 2 miljoonaa kappaletta. Sairas biisi, uskomaton levy.

#1 BLINK-182 – ALL THE SMALL THINGS

Blink-182! Offspringin ja Green Day:n ohella kaikkien aikojen menestynein pop-punk yhtye. ”All The Small Things” vei bändin koko maailman tietoisuuteen ja onhan tämä täydellinen biisi. Musiikkivideossa myös nähtävissä pop-punk huumoria, kun bändi juoksentelee alastomana Californiassa! Kaikki tykkää Blinkistä, vaikka harva sitä uskaltaa myöntää.

Pop-Punk is Not Dead:
High School Dropouts + Facelift
Pe 14.7.2017 Helsinki, Elmun Baari (Liput 5€ ovelta)
La 15.7.2017 Tampere, Jack the Rooster (Liput 4€ ovelta)

http://www.facebook.com/highschooldropoutsfin
https://www.facebook.com/faceliftfin

Kommentoi julkaisua