Pop rockia upean vokalistin kera – arviossa Nemesean ”White Flag”

Vokalisti Sanne Mieloon, kitaristi HJ:n, basisti Sonny Onderwaterin, rumpali Steven Bouman ja kosketinsoittaja Mathijs van Tilin muodostama Nemesea julkaisi elokuun lopussa viidennen pitkäsoittonsa. Vuonna 2002 perustettu yhtye on kasvattanut suosiotaan ja kehittänyt musiikkiaan progressiivisesti vuosien aikana, ja ”White Flag” edustaa Nemesean tämänhetkistä tilaa.

”White Flag” -albumin perusteella voi todeta, että Nemesealla on oma selkeä tyylinsä. Hollantilaisyhtye yhdistelee poprockmaiseen soundiinsa ennakkoluulottomasti elektronisia piirteitä, mistä hyvänä esimerkkeinä toimivat niin ”Fools Gold” kuin ”Ratata”. Nemesean vahvuus piilee kuitenkin säröisissä riffeissä, kun ne yhdistyvät Mieloon kauniiseen ja vahvaan ääneen. Näin käy juuri edellä mainitsemassani ”Ratatassa”, mutta myös ”Kids With Guns”- ja ”Nothing Like Me” -kappaleissa.

Jotkin yhtyeet rakentuvat kitaristien varaan, toiset tavaramerkkiseen bassorumpujen tykittelyyn ja osa vokalistien varaan. Nemesea lokeroituu jälkimmäiseen lokeroon, eikä se ole lainkaan huono asia, kun yhtyeestä löytyy Sanne Mieloon kaltainen lahjakas vokalisti. Mieloon ääni on laaja-alainen, ja hän hyödyntää sitä monipuolisesti ”White Flag” -albumilla. Erityisesti hänen äänensä loistaa puhtaana kappaleissa ”White Flag” ja ”Lions” sekä ”Heavyweight Champion” -kappaleen loppupuolella.

Kokonaisuudessaan ”White Flag” on hyvä, vaikka albumi on aavistuksen liian pitkä, eivätkä muutama kappale osu täysin maaliinsa. Levyltä löytyy kuitenkin mukavasti erilaisia kappaleita, joista irtoaa niin tarttuvuutta, melodisuutta kuin hienoja lauluosuuksia. Mikäli pidät upeaäänisistä naisvokalisteista ja pop rockista, on Nemesean ”White Flag” ehdottomasti tutustumisen arvoinen äänite.

7/10

Kappalelista:

 1. The Storm
 2. Kids With Guns
 3. White Flag
 4. Sarah
 5. Don’t Tell Me Your Name
 6. Fools God
 7. Ratata
 8. Nothing Like Me
 9. Lions
 10. Heavyweight Champion
 11. Rise
 12. Let This Be All
 13. Sayonara
 14. Dance In The Fire

Nemesea Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua