Poppari Doja Cat esitti djent-tyylisen version kappaleestaan ”Say So”: kitaristi Plini huomioi oman kappaleensa luvatta käyttämisen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 10.11.2020

Yhdysvaltalainen räppäri ja laulaja Doja Cat esiintyi juuri osana MTV:n European Music Awards -gaalaa. Artisti esitti siellä hittikappaleensa ”Say So”, mutta versio poikkeaa hieman siitä millaisena se on aikaisemmin kuultu. R&B-vaikutteisen popin sijaan kuultiinkin modernista metallista ja djentista vaikutteita hakeva, visuaalisesti näyttävä esitys.

Esityksen sovittaja on mitä ilmeisimmin tietoinen myös djentin parissa rakastetusta, australialaisesta kitaristi Plinista. Doja Catin esityksessä kuullaan nimittäin kohdasta 2:50 alkaen kitarasoolo, jonka taustalla kuullaan selvästi Plinin vuoden 2016 ”Handmade Cities” -kappaleen riffi. Kyseessä on selvästi tietoinen nyökkäys Plinin suuntaan, mutta mies itse on huomauttanut sosiaalisessa mediassa, ettei häneltä ole varsinaisesti kysytty lupaa lainaan. Plinin kappaleessa kyseinen kohta alkaa kohdassa 3:28.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kitaravirtuoosi ei vaikuta kuitenkaan olevan asiasta vihainen, sillä hän uudelleentwiittasi Stray From The Path -rumpali Craig Reynoldsin twiitin, jossa kannustetaan ihmisiä olemaan lähtemättä sotajalalle lainauksesta. Lisäksi twiitissä huomautetaan, että tekijänoikeusjärjestö ASCAPille (American Society of Composers, Authors and Publishers) on saatettu jo kirjata tarvittavat tekijänoikeustiedot.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat