Porispere julkisti tukun esiintyjiä ensi kesälle – pääesiintyjäksi hollantilainen metallisuuruus Within Temptation

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.12.2022

12 vuotta ensi kesänä täyttävä Porispere julkaisee teemaan sopivasti nyt 12 ensimmäistä artistiaan. Festivaalin pääesiintyjäksi on buukattu Suomessakin erittäin suosittu, vuonna 1996 perustettu sinfonisen metallin konkariyhtye Within Temptation. Vetovoimaisen solisti Sharon den Adelin johtama hollantilaisyhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia, joista tuorein ”Resist” julkaistiin vuonna 2019. Yhtye on myynyt urallaan peräti kolme ja puoli miljoonaa albumia. Spotifyssa orkesterin kappaleet ovat keränneet kymmeniä miljoonia striimauksia.

Heviosastolla kuuluu hyvää myös kotimaisten nimien osalta. Monien jo pitkään Porispereen haikailema power metal -suosikki Stratovarius debytoi festivaalilla vihdoin tulevana kesänä. Raskaammasta ilmaisusta nauttivia ilahduttaa myös industrial metal -yhtye Turmion Kätilöiden paluu ohjelmistoon.

Muita nyt julkistettavia kovia nimiä ovat esimerkiksi J. Karjalainen, The Rasmus, Ursus Factory, Anna Puu ja kohuräppäri Gettomasa,
jonka egon istuvuutta Porisperen lavalle päästään testaamaan noin yhdeksän kuukauden kuluttua.

Porisperen järjestäjät ovat vakuuttuneita siitä, että Kirjurinluotoon luvassa on kesän aurinkoisin viikonloppu. Viime vuonna infrastruktuuriltaan uudistuneelle mutta sääolosuhteista kärsineelle festivaalialueelle annetaan nyt uusi mahdollisuus aurinkoisessa kesäsäässä. Promoottori Harri Vilkuna heittää:

“Viime kesän myrskyt on unohdettu ja suuntaamme kohti tulevaa ennakkoluulottomasti ja itsevarmasti aurinkoisissa merkeissä. Olimme itse enemmän kuin tyytyväisiä koeponnistettuihin alueuudistuksiin ja kolmen lavan kombo Lokkilava–Kesäteatteri–Areena toi Porisperen tekemiseen jälleen uutta kipinää. Ensimmäinen tusina artisteja on nyt julkaistu, ja alkuvuodelle on luvassa täydennystä peräti 15 mielenkiintoisen nimen verran. Se on tästä eteenpäin sommartiden hej hej, anyway.“

Porisperen 12 ensimmäistä artistia:
Within Temptation (NL)
J. Karjalainen
The Rasmus
Stratovarius
Beast In Black
Turmion Kätilöt
Anna Puu
Gasellit
Moon Shot
Ursus Factory
Olavi Uusivirta
Gettomasa

Ennakkoliput myynnissä nyt:

www.ticketmaster.fi/porispere

Luetuimmat

Uusimmat