Porisperen päiväkohtainen ohjelma julki – paljon uusia artistilisäyksiä!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 25.2.2022

Kevät etenee, kesä lähenee ja areenaluokkaan siirtynyt Porispere-festivaali julkaisee nyt lisää artisteja sekä päiväkohtaisen ohjelmansa. Kun kesäfestareilla tuppaa kovin usein pyörivän “aina ne samat nimet”, niin voimme ylpeänä todeta, että Kirjurinluotoon astelee elokuussa peräti 15 Porispere-debytanttia.

Näiden aktien joukkoon mahtuvat muun muassa maan puhutuimpiin poptähtiin kuuluva Erika Vikman, kotimaisen rockin tajunnat räjäyttävä voimamies Anssi Kela ja maan englanninkielisen pop rockin ykköskalustoon jo vuosia kuulunut Poets Of the Fall. Vaihtoehtoisemmalta puolelta 11. kertaa järjestettävään Porispereen toivotetaan tervetulleeksi muun muassa Kissa, Arppa, Xysma ja Ydinperhe. Porispere-debyytin tekee myös arvostettu laulaja–lauluntekijä Jarkko Martikainen Luotetut Miehet -yhtyeensä kera.

Kaupallinen yhteistyö

Festariennakko: Five Finger Death Punchin ja In Flamesin tähdittämä Sauna Open Air juhlitaan viikonloppuna Tampereella →

Tarjoamme myös paikallisesti merkittäviä keikkaelämyksiä. Porilaisen vaihtoehtorockin kulmakivi Circle laittoi taannoin hynttyyt yhteen brittiläisen folk-artistin Richard Dawsonin kanssa. Lopputuloksena oli marraskuussa julkaistu ”Henki”-albumi, joka sai armotonta suitsutusta kansainvälisiä musiikkimedioita myöten. Lisäksi levy nousi Ison-Britannitannian folk-albumilistan ykköseksi. Porispereen Circle ja Dawson karauttavat Britannian-kiertueeltaan.

Paikallisesta hc-punk-yhtyeestä omanlaisekseen instituutioksi kavunnut porilainen Appendix täyttää tänä vuonna huimat 40 vuotta. Aktiivisesti maailmallakin kiertävä yhtye juhlistaa virstanpylvästä Porisperen kuumassa lauantaipäivässä.

Valovoimaisen persoonallinen Porispere on tänä vuonna suurempi kuin koskaan. Kuten olemme jo aiemmin tiedottaneet, festivaalin tapahtuma-aluetta laajennetaan Lokkilavalta areenan suuntaan ja samalla toteutetaan kaksi uutta tapahtumapaikkaa; areenan alueelle rakennetaan isommat tuotannot mahdollistava kokonaisuus ja kesäteatterin tiloihin tulee intiimi indiekeidas. Myös perinteinen Lokkilavan alue toimii Porisperessä edelleen isossa roolissa. Nämä kolme esiintymispaikkaa muodostavat Porispereen uuden upean viihtymis- ja palvelukokonaisuuden.

Vuoden 2022 Porispere-kokonaisuuden ytimessä on kolmen lavan Bermudan kolmio, johon toivon mahdollisimman monen eksyvän hyvälle tripille monipuolisen musiikin sekä 100-prosenttisen viihtymisen pyörteisiin. Matka Lokkilavalta areenalle on fyysisesti lyhyt, mutta reissulla voi tapahtua metkoja asioita. Voi olla, että olet tullut lähtökohtaisesti kuuntelemaan ystäviesi kanssa stadionluokan poppia, mutta huomaatkin pogoavasi entisen naapurisi kanssa hc-punkkia”, visioi Porisperen promoottori Harri Vilkuna.

Porisperen early bird -liput tarjouksessa 31.3. asti osoitteessa www.lippu.fi/porispere

Porisperen 2022 päiväkohtaiset artistit:

Pe 5.8.

JVG
Amorphis
Tehosekoitin
Mokoma
Death Angel
(USA)
Erika Vikman
Huora
Mouhous
Xysma
Arppa
Kissa

La 6.8.

Hellacopters (SWE)
Haloo Helsinki!
Vesala
Ismo Alanko
Poets Of The Fall
Anssi Kela
Sami Yaffa
Richard Dawson & Circle
Teflon Brothers
Atomirotta
Lähiöbotox
Jarkko Martikainen & Luotetut Miehet
Teksti-TV 666
Appendix 40v
Ydinperhe