Porisperen päiväkohtainen ohjelma julki – uusina lisäyksinä mm. Airbourne (AUS), Klamydia ja Maustetytöt

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.2.2023

Jo 12. kertaa järjestettävä Porispere julkistaa ystävänpäivän kunniaksi päiväkohtaisen ohjelmistonsa. Kirjurinluodon upeaan festivaalikeitaaseen karauttaa kahden päivän aikana peräti 27 artistia, ja nyt paljastetaan 14 uutta nimeä.

Yksi kiehtovimmista tuoreista lisäyksistä on vuonna 2001 perustettu australialainen hard rock -yhtye Airbourne. Erinomaisena liveaktina tunnettu kvartetti on julkaissut viisi studioalbumia, joista tuorein ”Boneshaker” ilmestyi vuonna 2019. Esimerkiksi AC/DC:n ja Wolfmotherin ystäville takuuvarmasti maistuvaa boogie hard rock sopii täydellisesti Porisperen lauantai-illan soundtrackiksi.

Kotimaisista punk rock -vetonauloista mainittakoon vanha kunnon Klamydia, joka on Porisperessäkin tottunut vetämään väkimassoille railakkaat yhteislaulusessiot ja vastikään uuden albumin julkaissut pysäyttämätön Nyrkkitappelu. Punk-asennetta vaihtoehtometallin maisemiin yhdistelevä, Kaaoszinen viime vuoden tulokkaaksikin valittu Stoned Statues tuo myös oman pikantin mausteensa rajusti rokkaavaan kokonaisuuteen.

Porispere vaalii tänäkin vuonna tavaramerkikseen muodostunutta monipuolisuutta. Kirjurinluotoon nimittäin hurauttaa myös värikäs joukko indie-tähtiä Maustetytöistä Antti Autioon sekä ikisuosikkeja Viikatteesta Anssi Kelaan. Hevikansaakaan ei jätetä kylmäksi, sillä festivaali saa vieraakseen kotimaisia raskaan sarjan luottotykittäjiä, kuten Diablo, Stratovarius ja Turmion Kätilöt.

Festivaalin ulkomainen ykkösnimi on vuonna 1996 perustettu sinfonisen metallin konkariyhtye Within Temptation. Vetovoimaisen solisti Sharon den Adelin johtama hollantilaisyhtye on julkaissut seitsemän studioalbumia, joista tuorein ”Resist” julkaistiin vuonna 2019. Yhtye on myynyt urallaan peräti kolme ja puoli miljoonaa albumia. Spotifyssa orkesterin kappaleet ovat keränneet kymmeniä miljoonia striimauksia.

Tusina Porispereä tulee täyteen ensi kesänä. Järjestelyt ovat sujuneet alkukankeuden jälkeen luonnikkaasti. Ohjelmisto on käytännössä valmis, ja se on tuttuun tapaan porisperemäisen iloisen linjaton tarjoten musiikkielämyksiä maailmanluokan tähdistä indiehelmiin. Olemme järjestelyissä aikataulussa sekä tukevassa etukenossa, joten se antaa meille mahdollisuuden kehittää festivaalipuistoa entistä parempaan iskuun tulevan kesän aurinkoisinta viikonloppua varten”, promoottori Harri Vilkuna selvittää.

PERJANTAI 4.8.
Within Temptation (NL)
Beast In Black
Klamydia
Turmion Kätilöt
Anssi Kela
Olavi Uusivirta
Maustetytöt
Moon Shot
Stoned Statues
Nyrkkitappelu
Teini-Pää

LAUANTAI 5.8.
Airbourne (AUS)
Gettomasa
The Rasmus
Anna Puu
J. Karjalainen
Gasellit
Stratovarius
Viikate
Ursus Factory
Diablo
Business City
Lyömättömät
Antti Autio
Asa
Mary Ann Hawkins

Porisperen Early Bird-liput myynnissä 31.3. asti:

www.ticketmaster.fi/porispere

www.porispere.fi

Luetuimmat

Uusimmat