Porisperessä esiintyvät ensi kesänä mm. Testament, Napalm Death, Thor, The Exploited ja Dingo

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 8.3.2017

Porispere 2017 tarjoaa tyylilleen uskollisena kattauksen kotimaisia kärkiartisteja ja joukon todellisia kulttinimiä. Kirjurinluodolle tulossa elokuussa mm. Haloo Helsinki!, Dingo, Disco Ensemble, Testament (USA), The Exploited (UK) ja Thor (USA)!

Porisperen ohjelmisto on nyt viimeisiä kiinnityksiä vaille valmis. Seitsemättä kertaa järjestettävä Satakunnan suurin kyläjuhla tarjoaa elokuun alussa laajamittaisen kattauksen rock-kentän eri laidoilta. Kesän 2017 Porisperessä soivat niin valta- kuin vastavirran kotimaiset laatuartistit ja ulkomaiset kulttinimet.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Kevään puhutuimmat comebackit saapuvat myös Porispereen. Lokkilavalle astuu yksi kaikkien aikojen suosituimmista kotimaisista yhtyeistä, vuosien 1984-1986 hittikokoonpanonsa uuteen iskuun valjastanut porirockin ruumiillistuma Dingo. Lauantain ”emme suosittee missaamaan” -tyylin hittisetissä Sinä ja minä kohtaa Levottoman tuhkimon, Autiotalon ja lukemattomat muut Dingo-klassikot. Myös 2000-luvun alun metallisuosikki Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus palaa 13 vuoden jälkeen tummanpuhuvaan saarnastuoliinsa. Yhtye julkaisi vastikään uuden singlen Pitkän kaavan mukaan.

Eivätkö kovat kotimaiset siihen lopu. Supersuosittu Haloo Helsinki! palaa Porispereen ensi perjantaina julkaistava studioalbumi ”Hulluuden Highway” takataskussaan. Lisäksi ensivisiittinsä festivaalilla tekee jo 1980-luvulta kansansuosiota nauttinut ja uransa uutta loistokautta elävä J. Karjalainen yhtyeineen. Myös suomipunkin ja -rockin modernia lippulaivaa Apulantaa on kaivattu pitkään takaisin Porispereen, ja kolmen vuoden tauon jälkeen paluu toteutuu.

Porispere on aina ollut myös vaihtoehtoisen rockin, punkin ja rapin puolestapuhuja. Lista on tänäkin vuonna laatua täynnä: festivaalikirjoon kuuluvat muun muassa Huora,
Töölön Ketterä, Anal Thunder ja Turmion Kätilöt.

Punkin juhlavuosi näkyy ja kuuluu

Porisperelle jo asenteensa puolesta läheinen punk löi itsensä läpi Isossa-Britanniassa vuonna 1977. Punkin suuresta vuodesta tulee kuluneeksi 40 vuotta, minkä johdosta Porisperessä nähdään jo 1970-luvun lopulta asti riehunut kulttiyhtye The Exploited (UK). Samalla päästään juhlistamaan bändin paluuta Kirjurinluotoon – yhtye esiintyi Suistomaa Soi -festivaalilla Porissa 35 vuotta sitten, vuonna 1982.

Punk-juhlat ulottuvat myös kotimaisiin nimiin. Vuonna 1980 perustettu porilainen punk-pioneeri Appendix saapuu Porispereen erikoismuodostelmassa yhdessä Pori Big Bandin kanssa. Mietipä vain, miltä kuulostaa, kun suuri jazz-orkesteri ja vanha punk-retkue soittavat yhdessä punkkia! Hardcore punkista ponnistanut Satakunnan ylpeys Disco Ensemble on osoittanut olevansa tarttuvalla ”Afterlife”-uutuuslevyllään erittäin kovassa iskussa, mikä välittyy luihin ja ytimiin festivaalin lauantaipäivässä. Porispere-leirissä odotellaan jo viikonlopun punk rock -ilotulitusta innolla.

Thor, Testament, Napalm Death!

Myös metallin ystäviä hemmotellaan. Tarjolla on niin klassista heavy metalia, thrash metalia kuin grindcorea ja death metalia. Porispere esittelee ensi kesänä alan kulttinimiä Thorista (USA) Testamentiin (USA) ja Napalm Deathiin (UK). Kansainväinen kotimainen menestyjä Steve’n’Seagulls puolestaan näyttää, miltä tutut heviklassikot kuulostavat tavallista juurevampina versioina. Mötikkä-yhtye taasen innostui kääntämään Mötley Crüen kappaleita suomeksi, ja kuten elokuussa päästään toteamaan, lopputulos on kerrassaan viihdyttävä!

Kahdesti peräkkäin loppuunmyyty Porisperen perhepäivä julkistettiin jo viime vuoden puolella. Festivaalin päätöspäivänä Kirjurinluoto täyttyy taas äärimmilleen, kun lavalle nousevat kotimaiset supertähdet JVG, Vesala, Kasmir ja Nikke Ankara.

”Porisperen ohjelman kasaaminen on vuosi vuodelta hauskempaa puuhaa. Viime vuosina löytynyt linja valtavirta-artistien ja kulttinimien iloisesta sekametelisopasta on kaikin tavoin toimiva. Olen ottanut ohjenuorakseni genrepuritaanien jopa tietoisen ärsyttämisen, sillä itseäni ainakin hykerryttää ajatus kuulla samana päivänä Dingon hittiputki ja Napalm Deathin grindcore-setti”, linjaa festivaalipromoottori Harri Vilkuna.

Porispere täydentää ohjelmistoaan vielä kevään aikana. Nyt tapahtuvan julkaisun yhteydessä edulliset Early Bird-liput tulevat myyntiin. Tarjous on voimassa 8.-22.3.

Porispere 2017 Porin Kirjurinluodossa 4.-6. elokuuta.

www.porispere.fi

www.lippu.fi/porispere

Luetuimmat

Uusimmat