Potentiaalia löytyy vielä parempaankin – arviossa Sascha Paeth’s Masters of Ceremonyn ”Signs of Wings”

Sascha Paeth on ollut monessa mukana. Heaven’s Gaten kitaristina raskaan musiikin maailmaan hypännyt saksalainen muusikko on tuottanut uransa aika monia levyjä ja toiminut Avantasian luottokitaristina jo useamman vuoden. Nyt mies on vihdoinkin perustanut oman kokoonpanonsa, Sascha Paeth’s Masters of Ceremonyn. Paeth on saanut seurakseen kosketinsoittaja Corvin Bahnin sekä Avantasiankin kiertueilta tuttuja muusikoita, kuten laulaja Adrianne Cowanin, rumpali Felix Bohnken ja basisti Andre Neygenfindin. Yhtyeen debyytti kantaa nimeä ”Signs of Wings”.

Ensimmäisellä kuuntelulla levyn kokonaisuutta on vaikea hahmottaa, sillä levyltä löytyy täysin erityylisiä kappaleita. Se kertookin paljon siitä, millainen levy ”Signs of Wings” on. Se ei ole ehjä kokonaisuus vaan enemmänkin kokoelma yksittäisiä kappaleita. Useammankin kuuntelun jälkeen tulee tunne, että bändi ei aivan tiedä, minkä tyylinen sen pitäisi olla. Sascha on säveltänyt kaiken tyylisiä kappaleita, jotka ehkä avautuisivat paremmin yksittäisinä kuuntelemalla kuin osana levyn kokonaisuutta. Adrianne Cowanin suoritukselle on kyllä nostettava hattua. Nainen laulaa erittäin hyvin ja monipuolisesti. Laulajattarelta irtoaa vaivattoman kuuloisesti niin korkeammat kirkaisut kuin matalammatkin rääkymiset. Eikä soittopuolellakaan ole valittamista; ammattimiehet hoitavat osansa kiitettävästi.

Ei ”Signs of Wingsiä” voi silti huonoksi levyksi sanoa. Kyllä sieltä niitä hyviä kappaleita löytyy. Levyn aloituskappale ”The Time Has Come” lyö heti luun kurkkuun agressiivisella riffitulella ja hyödyntää mielestäni parhaiten Adrianne Cowanin monipuolista tulkintaa ollessa koko levyn raskain kappale. Kevyt ja melodinen meririsvoteemalla leikittelevä ”Radar” on taas kaikessa tarttuvuudessaan helpoiten lähestyttävä kappale. Tunnelmallinen ja eniten Avantasiaa muistuttava ”Where Would It Be?” kasvaa joka kuuntelukerralla enemmän ja enemmän. Groovaava ”Sick”, hilpeän melodinen ”Bound in Vertigo” ja hieno päätöskappale ”Signs of Wings” kuuluvat myös levyn parhaimmistoon.

”Signs of Wings” on hyvä levy, ja sitä voi suositella melodisen metallin ystäville. Levyn monipuolisuus on piristävää mutta samalla myöskin levyn heikkous. Sitä paljon puhuttua punaista lankaa on vaikea löytää. Hyviä kappaleita se sisältää paljon, mutta myöskin niitä täytekappaleita siellä on. Silti toivon todella, että Sascha Paeth’s Masters of Ceremony ei jää yhden levyn projektiksi, koska potentiaalia löytyy parempaankin. Levyn parhaat hetket näyttävät, että aineksia olisi vielä parempaan levyyn, ja toivottavasti sellaisen vielä saamme.

7/10

Kappalelista:

 1. The Time Has Come
 2. Die Just a Little
 3. Radar
 4. Where Would It Be?
 5. My Anarchy
 6. Wide Awake
 7. The Path
 8. Sick
 9. Weight of the World
 10. Bound In Vertigo
 11. Signs of Wings

Kommentoi julkaisua