Power metal -legenda Helloween Helsingin jäähalliin lokakuussa

@ South Park Tampere 2018

Loiston päiviensä kokoonpanon, kitaristi Kai Hansenin ja laulaja Michael Kisken, uudestaan vuonna 2016 rivistöönsä saanut Helloween saapuu Helsinkiin. Saksalainen speed- ja powermetallin pioneeriyhtye nähdään Jäähallin Black Boxissa torstaina 29. lokakuuta 2020. Liput tulevat myyntiin maanantaina 9.12.2019 kello 10 Ticketmasterissa.

Lehdistön jopa vuoden kiertueeksi kehuman Helloweenin ”Pumpkins United” -maailmankiertueen vielä ollessa tuoreessa muistissa, saksalaisyhtye ilmoittaa olevansa tekemässä uutta albumia ja aloittavansa syyskuussa 2020 uuden maailmankiertueen, United Alive II World Tourin.

Laulaja Andi Deris kertoo: “Vuosien 2017–2019 kiertue hioi meistä jälleen yhtenäisen bändin, ja nyt olemme uudella innolla tekemässä seuraavaa albumiamme.”

Hampurissa 1982 perustettu Helloween on eurooppalaisen speedmetallin ja powermetallin pioneeriyhtye ja eräs suurimmista maailmanlaajuisista innovaattoreista. Saksalaisyhtye ammensi vaikutteensa Iron Maidenin ja Judas Priestin tuplakitaraharmonioista, lisäsi kappaleisiin omaa rähinäänsä ja nosti melodisten kappaleiden tempot ennenkuulemattomiin nopeuksiin. Yhtyeen omaleimainen, äärimelodinen metalli löi maailmanlaajuisesti läpi 80-luvun lopussa ja on lähes yksinään synnyttänyt kokonaisen raskaan musiikin genren, “powermetallin”. Samoja tuplabasarien, rallateltavien kertosäkeiden ja taivaita halkovien laulusuoritusten polkuja tallaavia yhtyeitä on riittänyt näihin päiviin asti. Jäljittelijöitä on tullut, mennyt ja lisää tullee ikuisesti, mutta genren yksinvaltias on aina ollut ja on edelleen Helloween.

KEIKKA:
HELLOWEEN (DE): United Alive II
To 29.10.2020 Black Box, Jäähalli, Helsinki
Ovet klo 18

LIPUT:
Myyntiin maanantaina 9.12.2019 klo 10 Ticketmasterissa.
Liput palvelumaksuineen alkaen 53e

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: