Power Paladinin värikäs ja hyväntuulinen debyyttikiekko ”With the Magic of Windfyre Steel” on toimiva power metal -albumi

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 7.1.2022

Alkuvuosi on masentavaa aikaa. Joulun lämpö ja uudenvuoden juhlinnan väriloisto ovat vain kaukainen muisto, edessä siintää kuukausikaupalla pimeyttä ja kylmyyttä. Onneksi Islannissa vuonna 2017 perustettu Power Paladin tarjoaa muuta ajateltavaa debyyttilevyllään “With the Magic of Windfyre Steel”. Mikään ei piristä pakkasen keskellä paremmin kuin värikäs ja hyväntuulinen power metal. Tässäpä oivaa kuunneltavaa jokaiselle Rhapsodyn ja Helloweenin ystävälle.

Jos puhutaan täydellisestä julkaisuajankohdasta, niin Power Paladin täräyttää ensilevynsä ilmoille juuri oikeaan aikaan. Talven keskellä sitä suorastaan kaipaa mielikuvamatkaa taianomaiseen fantasiamaailmaan, jossa voi törmätä mystisiin kristalleihin, urheisiin sotureihin, lohikäärmeisiin ja muihin maagisiin otuksiin. Vaikka Power Paladinin voimametalli ei laadullisesti täysin napakymppiin napsahda, kuulostaa yhtyeen tasavahva ja hyvin toteutettu power metal erityisen toimivalta tässä ja nyt. Ei aurinkomatka Välimeren rannallekaan maistu heinäkuun helteillä yhtä hyvältä kuin pimeimmän talven keskellä.

“With the Magic of Windfyre Steel” ei kuitenkaan toimi ainoastaan julkaisuajankohtansa takia, sillä homma pelittää muutenkin. Power Paladinin voimametalli nojaa vahvasti perinteisiin, mutta musiikkia lähestytään miellyttävän monipuolisesti ja pirteällä otteella. Vajaan tunnin aikana painellaan hymykuopat reilusti esillä, mutta tunnelmia viskotaan mukavasti eri puolille. Tarjolla on niin vauhdikkaampaa kiihdyttelyä, raskaampaa rokkaamista kuin rauhallisempaakin tunnelmaa. “With the Magic of Windfyre Steel” kuulostaa muutenkin erittäin hyvältä ja kaikin puolin ammattimaiselta, ei uskoisi että kyseessä on yhtyeen ensimmäinen täyspitkä.

Power Paladin on hyvä lisäys voimametallikentälle. Vaikka yhtyeen ulosannista jää se viimeinen eeppinen silaus uupumaan, joka nostaisi tulokkaan kovimpien tekijöiden joukkoon, varmistavat esimerkiksi kappaleet “Kraven the Hunter”, “Righteous Fury” sekä “Way of Kings”, että Power Paladinin debyyttikiekon äärellä viihtyy enemmän kuin hyvin. Toivottavasti Islannin voimapaladinin kurssi jatkuu nousujohteisena, sillä maailmassa ei ole ikinä liikaa vahvasti toteutettua ja pilke silmäkulmassa tehtyä voimametallia. 

Kappalelista:

  1. Kraven the Hunter
  2. Righteous Fury
  3. Evermore
  4. Dark Crystal
  5. Way of Kings
  6. Ride the Distant Storm
  7. Creatures of the Night
  8. Into the Forbidden Forest
  9. There Can Be Only One

Luetuimmat

Uusimmat