Pressure Points – False Lights

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.8.2015

Heinolalainen progemetalliyhtye Pressure Points on julkaissut toisen studioalbuminsa ”False Lights”. Ensikuuntelulla levy kuulosti paljon Opethilta, toisella kuuntelulla vähän Opethilta ja kolmannella kuuntelulla Pressure Pointsilta.

Progelevyjä kuunnellessa tulee harvoin keskityttyä yksittäisiin biiseihin. Niitä tärkeämpää on se, minkälaisen matkan levy kuuntelijalleen tarjoaa. Toki yksittäisiäkin timantteja aina löytyy, ja tällä levyllä niitä ovat huomionarvoiset ”Between The Lies” sekä ”In Desolation”.

Levyn yleistunnelma on hyvin hillitty ja synkkä. Ylimääräistä soitinrevittelyä ei ole havaittavissa, vaikka soittotaitoa varmasti löytyy. Näin levy säilyttää rauhallisen malttinsa. Vokaalit vaihtelevat syvästä ördistä puhtaaseen lauluun, mikä tuo vaihtelevuutta kokonaisuuteen. Kappaleilla löytyy pituutta vajaasta kahdeksasta minuutista hieman yli kymmeneen minuuttiin. Vajaan tunnin kestävä tekele pysyy alusta loppuun asti kasassa eikä lähde poukkoilemaan progen koukeroisimmille poluille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”False Lights” on periaatteessa julkaistu juuri oikeaan vuodenaikaan. Kun syksyn mittaan illat alkavat pimetä ja ihmiset viettävät enemmän aikaa elektroniikkalaitteidensa parissa, päätyy tämä levy myös monien muiden kuin minun levysoittimeeni. En voisi nähdä itseäni kuuntelemassa tätä levyä kauniina kesäpäivänä. Tälläkin hetkellä ”False Lightsia” kuunnellessani sää on harmaa sekä sateinen – ja tämä albumi kuulostaa pirun hyvältä.

9/10

Kappalelista:
1. Wreckage (10:09)
2. Between the Lies (9:37)
3. Electric Shadows (7:56)
4. Sleepwalk (9:19)
5. Dance Of Coincidence (9:38)
6. In Desolation (10:01)

https://www.facebook.com/PressurePointsBand

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Kirjoittanut: Albert Olli