Kuva: Peero Lakanen

Prestige juhlistaa 35-vuotista taivaltaan uusintajulkaisuilla sekä juhlakeikalla Tampereen klubilla

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.9.2022

Yksi Suomen ensimmäisistä speed/thrash metal -yhtyeistä Prestige sai alkunsa 35 vuotta sitten vuonna 1987 Tampereella. Yhtye juhlistaa upeaa merkkipaaluaan soittamalla lauantaina 1.10 Tampereen Klubilla juhlakeikan, jossa juhlistetaan samassa yhteydessä myös bändin debyyttialbumin ”Attack Against Gnomes” – uudelleenjulkaisua.

Vuonna 2021 Prestige solmi levytyssopimuksen saksalaisen Massacre Recordsin kanssa ja julkaisi uuden albumin, ”Reveal The Ravagen”. Levyn vastaanotosta innostunut levy-yhtiö päätti lisensoida kaikki Prestigen aikaisemmat levyt ja julkaista ne viimein kansainvälisesti. Ja tottakai ainoastaan fyysisesä formaatissa.

Ensimmäisenä julkaisuna on vuorossa alkuvuoden 1989 ”Attack Against Gnomes”. Levy sisältää myös Prestigen ainoan demon vuodelta 1988. Alkuvuodesta 2023 myös bändin vuonna 1990 ilmestynyt albumi ”Selling The Salvation” sekä vuonna 1992 ilmestynyt albumi ”Parasites In Paradise” tullaan julkaisemaan uudelleen fyysisesti sekä CD:nä että vinyylinä.

Prestigen laulaja/basisti Aku kommentoi:

”Ennen oli ennen, ja tunnin verran se on taas! 35 vuoden verran elämää näiden raamien sisällä takaa laadun. Bändi lanaa kuin lauma laiduntavia lasiesineitä, tule ja nauti. On synkkää, ja on ikävää. Se on varma. Ensimmäiseltä levyltä yli puolet setissä, tarkkaan tähdätyt kertalaukaisut myös kaikilta muilta julkaisuilta mukana, tule ja todista, ja hanki samalla CD uusinnasta, vinyyli tulee sit jouluksi!”