“Pretty Buff” on juuri sellainen levy kun Angel Du$t sen tahtoi olevan – rohkeus todellakin palkitsee

 

Vuonna 2019 hauskuus ja ilo palaa punkkiin. Angel Du$t palaa järjestyksessään neljännellä levyllä takaisin ja tuo auringonpaisteen tullessaan. 

Turnstilen ja Trapped Under Icen jäsenistä perustuva superkokoonpano julkaisi “Pretty Buff” nimisen studioalbuminsa 15. maaliskuuta. Vuoden 2016 “Rock the Fuck on Forever” levylle jatkoa tuova julkaisu tuo mukanaan entistä leppoisamman menon ja täysin uusia tyylisuuntia. Tällä levyllä ei huolet todellakaan paina – tekee mieli heittää lätsä päähän, skeitti alle ja lähteä rullaamaan Kalifornian kuumia katuja. 

Tämä levy on täysin harkittua evoluutiota bändin soundille. Tästä todisteena esimerkiksi edellisen levyn viimeinen raita, jossa kuullaan letkeä saksofonisoolo. Kyseistä soitinta kuullaan ympäriinsä “Pretty Buffia”, niin kuin useita muitakin uusia soittimia. Vanhempaa ja tutumpaa hardcorepunkkimaista Angel Du$tia tarjoilee kappaleet “On My Way” ja “Push”.  

Angel Du$t on kerännyt suurimman osan fanipohjastaan kiertämällä erinäisten punk- ja hardcorepumppujen mukana sekä yhdistämällä voimansa Turnstilen kanssa, he soittavan myös varsin positiivista ja lennokasta hc-punkkia. Yhtye kunnioittaa juuriaan ja sitä pohjaa, josta yhtye ponnistaa jättämällä levylle hardcoremaisia biisejä. Harkkopiireissä Angel Du$t onkin erittäin tuttu nimi, joka esiintyy genren suurimmilla festareilla vuosittain.  

 

Pretty Buff” tarjoilee mukaansatempaavia nopeampia biisejä kuten jo singlenä julkaistu Big Ass Love” tai vaikkapa “Bang My Drumjossa kuullaan punkhistorian varmasti parhaita saksofonisooloja. Mukana on bongoja, ja akustista kitaraa kylvetään lähes joka biisiin. Kesäbiisi “Light Blue rullaa eteenpäin erittäin groovikkaiden bassolinjojen tahdittamana. Levyllä on havaittavissa vaikutteita niin jazzista, folkista kuin indiestäkin. Laulujen kestot eivät kolmea minuutia kertaakaan ylitä, joten kyseessä on todella nopeatempoinen levykäinen, jolla ei tylsistymisen vaaraa ole.  

Aurinkoisuus ei rajoitu vain instrumentaaleihin, vaan biiseistä on tehty iloisia ja pirteitä klassisen punkin vastapainoksi. Lyriikat eivät ole kantaaottavia tai kerro poliittisista murheista, vaan esimerkiksi ”Park” kertoo siitä, kuinka mukavaa on viedä koira puistoon kävelylle. Big Ass Love” levittää nimensä mukaisesti rakkauden sanomaa ja “Push” sekä Take Away the Pain” kertovat uuden ihastuksen löytymisestä – muun muassa koirapuistoista! 

 

Pretty Buff” on juuri sellainen levy kun Angel Du$t sen tahtoi olevan, kuuntelematta kenenkään muun mielipidettä. He eivät pelkää peitellä mistä ovat tulleet tai mitä kohti suunta on. Vaikka tämä on heidän hardcore– juuristaan hieman kauempana, on se juuri heidän itsensä näköinen. Puoli tuntia kestävä lätty palauttaa hardcoreen rentouden, hauskuuden, ilon ja omaperäisyyden. Kyseessä on varmasti yksi vuoden rohkeimpia levyjä kokeilevuudessaan ja heittäytymisessään.  

Levyä seuraa pitkä Amerikan kiertue, jonka jälkeen yhtye palaa Isoon-Britanniaan – hyvin todennäköisesti heidät pääsee kesällä Euroopassakin näkemään albumin tiimoilta! 

 

 

 

9½/10

 

Kappalelista:

 1. No Fair
 2.  Big Ass Love
 3. On My Way
 4. Light Blue
 5. Biggest Girl
 6. Push
 7. Bang My Drum
 8. Let Me Know
 9. Want It All
 10. Where I Am
 11. Park
 12. Take Away The Pain
 13. Five

 

Kommentoi julkaisua