Pretty Maids – Louder Than Ever

Pitkän linjan tanskalaisorkesteri Pretty Maids on päättänyt julkaista jonkinlaisen välityön: albumin, jolta löytyy muutama uusi raita sekä uudelleen versioituja vanhoja kappaleita. Albumi on nimeltään ”Louder Than Ever”, ja julkaisijana toimii Frontiers Records.

Sinällään tämän albumin julkaisu on mielenkiintoinen ratkaisu, koska nämä uudelleen versioidut kappaleet sijoittuvat vuosina 1994–2006 julkaistuun materiaaliin ja ainakaan omasta mielestäni tuo ei nyt ehkä ollut ihan yhtyeen parhainta aikaa. Toisaalta on ehkä ihan hyvä, ettei yhtye lähtenyt vetämään uusiksi kulta-aikojensa teoksia, siinä olisi todennäköisesti menty aika lailla metsään. Homma lähtee käyntiin uuden ”Deranged”-kappaleen myötä. Kappale on perushyvää heavy rockia, muttei juurikaan sen enempää. Kyllähän tätä kuuntelee, mutta eipä tämä ihan hirveästi kuitenkaan tunteita herättele, suuntaan tai toiseen. ”Playing God” onkin sitten ensimmäinen näistä uusioversioista. Ronnie Atkinsin äänessä on kyllä edelleen tietynlaista särmää, ja laulut kuulostavatkin hyvältä. Valitettavasti itse kappale menee kuitenkin jälleen tuonne ”ihan ok” -osastolle. Samaa voidaan sanoa myös seuraavasta ”Psycho Time Bomb Planet Earth” -kappaleesta.

”My Soul To Take” on albumin seuraava kokonaan uusi raita. Kyllähän tästä väkisinkin tulee mieleen amerikkalainen purkkarock, eli vahvasti Bon Jovin hengessä mennään. Jotkut tykkäävät, toiset taas eivät. Albumin muut uudet raidat ovat ”Nuclear Boomerang” ja ”A Heart Without A Home”. Ensimmäinen on varsin reipas hard rock – / heavy-pala, joka toimii ihan hienosti. Jälkimmäinen meneekin sitten taas tuonne balladiosastolle ja ikävä kyllä on aika mitäänsanomaton teos.

Artistit ja levy-yhtiöt valittavat kilpaa tänä päivänä levyjen heikkoa myyntiä mutta samaan aikaan julkaisevat tämäntyylisiä albumeita. Eihän tämä suoranaisesti huono ole, mutta loppupeleissä kyllä täysin turha julkaisu: uusia versioita bändin levyiltä, joita harvat edes muistavat, ja muutama uusi kappale, jotka eivät varsinaisia timantteja ole nekään. Kelvollista musiikkia Pretty Maids on aina esittänyt, mutta nyt tulee jotenkin mieleen, että tässä hieman aliarvioidaan ostavia hard rockin ystäviä. Toki jos ei entuudestaan omista noita tuon aikakauden Pretty Maids -levyjä, niin onhan tässä oiva läpileikkaus siihen materiaaliin.

6/10

Kappalelista:

1.Deranged
2.Playing God
3.Psycho Time Bomb Planet Earth
4.My Soul To Take
5.He Who Never Lived
6.Virtual Brutality
7.Tortured Spirit
8.With These Eyes
9.Nuclear Boomerang
10.Snakes In Eden
11.Wake Up To The Real World
12.A Heart Without A Home

http://www.prettymaids.dk/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua