Pretty Maidsin laulaja Ronnie Atkins kertoo syöpätaistelustaan: ”Diagnoosi ei ole muuttunut, mutta voin hyvin.”

Kirjoittanut Satu Haiko - 2.11.2021

Pretty Maidsin laulaja Ronnie Atkins, joka sairastaa parantumatonta neljännen asteen syöpää, kertoi voinnistaan ranskalaiselle Duke TV:lle. Hän avasi tilannettaan haastattelussa:

”Päätin olla avoin, koska perheessämme on ollut syöpää. Aikoinaan, kun äitini sairasti sitä – hän kuoli siihen 33 vuotta sitten – se oli jotain, mistä emme puhuneet.

Kun minulle diagnosoitiin neljännen asteen syöpä, tavallaan kieltäydyin sanomasta sitä… En halua tämän määrittävän elämääni. Minulla on edelleen asioita tehtävälistallani. Haluan edelleen elää. Minulla on edelleen paljon annettavaa, paljon musiikkia laulettavana. Ja edelleen haluan olla mukana asioissa. Ja olen samassa paikassa nyt. Olen yhä täällä puolentoista vuoden jälkeen, ja jos olisit kysynyt minulta asiasta puolitoista vuotta sitten, en olisi ollut siitä varma. Joten, on ollut ylä- ja alamäkeä. Mutta päätin olla avoin. Ja olen saanut niin paljon tukea sosiaalisen median kautta –faneilta ja muilta – joten yritän antaa siitä takaisin ja jatkaa pysymistä avoimena.

En kerro ihmisille kaikkea. Yritän olla antamatta sairauden määritellä elämääni – tai ainakaan pilata sitä. Diagnoosi ei ole muuttunut, mutta voin hyvin. Ja niin kauan kuin voin hyvin… Elän päivän kerrallaan – tai kuukaudesta toiseen, niin sanotusti. ”

Luetuimmat

Uusimmat