Prinssi Rohkea ja Erämään Rotat julkaisi toisen albuminsa

Vuonna 2010 Vaasassa perustettu julkaisee uuden albumin neljän vuoden tauon jälkeen. Uusi pitkäsoitto kantaa nimeä ”Yhä unessa”, ja se julkaistiin digitaalisesti ja fyysisesti tänään. Voit kuunnella yhtyeen tuoreen albumin tästä:

”Vuonna 2015 julkaistun ’Unelmoiden läpi elämän’ -levyn jälkeen totesimme, ettemme halua kiirehtiä seuraavaan albumikokonaisuuteen, vaan julkaista yksittäisiä kappaleita sinkkuina ja kiertää esiintymässä niin paljon kuin mahdollista”, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi-lauluntekijä Eemu Laurila.

”’Yhä unessa’ -albumi alkoi muotoutua viime vuoden puolella, kun äänitimme Aleksis Kiven runoon sävelletyn biisin ’Kaukametsä’. Uusia kappaleita oli alkanut kertyä varastoon sopiva määrä, ja niitä treenattiin, muokattiin, hiottiin ja hylättiin erityisesti biisileireillä. Niitä varten matkattiin rumpali Konsta Kivelän suvun maille Virroille. Sulkeutumalla muun maailman ulkopuolelle ja pitämällä tuntikausien mittaisia treenisessioita pystyimme keskittymään täysillä uuden materiaalin hiomiseen.”

Uudella albumilla kaikki bändiläiset osallistuivat ensimmäistä kertaa kappaleiden säveltämiseen. Aikaisemmasta työskentelytavasta poiketen Laurila toi biisejä treenikämpälle entistä varhaisemmassa vaiheessa, ja tästä syystä uusissa kappaleissa on entistä enemmän sävyjä ja koukkuja. Musiikillisesti mukana on punkahtavien biisien lisäksi niin alternative-vaikutteita kuin popimpiakin biisejä.

Levyn kappaleissa käsitellään unia ja niiden luomia maailmoja, painajaisia, unelmia, ja kuolemaa. Monessa biisissä jääkin kuulijan päätettäväksi, mikä on unta ja mikä totta. Myös rakkauden päättyminen on yksi levyn kantavista teemoista. Raskaiden ja vaikeiden teemojen vastapainoksi mukana on paljon Prinsseille ominaista huumoria ja popkulttuuriviittauksia. Voidaankin sanoa, että bändi on uudistunut, säilyttäen kuitenkin oman tunnistettavan tyylinsä.

Ensimmäistä kertaa mukana on myös bändin ulkopuolinen vierailija. Taannoin Voice Of Finlandissa menestynyt ja sittemmin PyhimyksenJättiläinen”-hitillä featannut Aksel Kankaanranta vierailee biisissä ”Kaupunki ei tiedä mun nimee”.

Levy äänitettiin edellisen albumin tapaan Laihialla Marko Lapiolahden johdolla Noisy Silence Studiolla. Levynjulkaisun myötä yhtye lähtee ympäri Suomea risteilevälle levynjulkaisukiertueelle. Vaasassa yhtye esiintyy heti perjantaina 11.10. Tørst Companyssa klo 23.00. Keikalle on vapaa pääsy.

Kommentoi julkaisua