Pro-Pain – The Final Revolution

Kirjoittanut Juha Attola - 19.11.2013

Vanha kunnon Pro-Pain palaa uuden levynsä kera. Levy on nimeltään ”The Final Revolution”, ja se pitää sisällään kaksitoista Pro-Pain -viisua. Mitään suuria yllätyksiä tuskin on luvassa, mutta onhan tämä ehdottomasti yksi niistä levyistä jotka on pakko ottaa haltuun.

Avauskappale ”Deathwish” pyörähtää käyntiin hieman Soulflyn mieleen tuovalla menolla. Perusvarmaa jyräystä, jossa ei ole aikaa turhiin kikkailuihin. Heti perään tulee ”One Shot, One Kill” ja kuten voidaan päätellä, niin yhtye ei vieläkään lauleskele parisuhteiden vaikeudesta. ”The Final Revolution” on levy jonka sisällön pystyi jo aavistelemaan ennen kuin sen oli kuullut, ja kuultuaan pari ensimmäistä raitaa tietää tasan tarkkaan mitä on luvassa lopuilta kymmeneltä rallilta. Siinä mielessä Pro-Pain on ollut aina luotettava yhtye, niin hyvässä kuin pahassakin, sen levyiltä tietää aina mitä saa.

Moni voisi tässä vaiheessa valittaa kuinka yhtye on tehnyt tämän saman levyn jo ennenkin tai jotain muuta vastaavaa, mutta itse olen oikeastaan tyytyväinen ettei Gary Meskill kumppaneineen ole edes lähtenyt yrittämään mitään tekotaiteellista modernimpaa tavaraa. Yhtye on aina ollut hyvä perusjunttauksessa ja se toimii tälläkin kertaa. Levy on toki yllätyksetön, mutta silti huomattavasti koukuttavampi kuin lukuisat muut kuluneen vuoden julkaisut.

”Southbound”, ”All Systems Fail” ja ”Under The Gun” ovat juuri sellaista sahausta mitä tältä ryhmältä sopii odottaakin. Myös nimikkoraita ”The Final Revolution” on varsin menevää junttausta. Jos odotit tämän yhtyeen muuttavan tyyliään, niin et varmaankaan pidä tästä levystä, mutta jos taas yhtyeen yksinkertaisuudessaan jämäkkä tykitys on kiinnostanut aikaisemminkin, niin tämä ei ole ollenkaan huono hankinta.

7/10

Kappalelista:

1.Deathwish
2.One Shot One Kill
3.Southbound
4.Problem Reaction Solution
5.The Final Revolution
6.Can’t Stop The Pain
7.All Systems Fail
8.Want Some?
9.Fall From Grace
10.Emerge
11.Mass Extinction
12.Under The Gun

http://www.pro-pain.com/

Kirjoittanut: Juha Attola