Profane Omen julkaisi juhlavuotensa kunniaksi akustisen ”Where It Hurts The Most” -albuminsa digitaalisessa muodossa

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 12.10.2019

Lahtelainen, vuonna 1999 perustettu metalliyhtye Profane Omen ilmoitti heinäkuussa pysäyttävänsä bändin toiminnan mutta ei lopettavan täysin. He lupasivat tulla takaisin, mikäli aika on otollinen ja mahdollisuus sille ilmenee. Nyt Profane Omen tarjoilee faneilleen nautintoa digitaalisessa muodossa, kun akustinen ”Where It Hurts The Most” -albumi julkaistiin digitaalisessa muodossa.

Aiemmin kyseinen julkaisu on ollut hankittavissa eksklusiivisesti Levykauppa Äxän kautta ”Ooka”-levyn mukana. Positiivisen palautteen ansiosta 20-vuotias yhtye halusi juhlavuotensa kunniaksi mahdollistaa kaikille levyn sisällön. Profane Omen ei halunnut tehdä olemassa olevista kappaleistaan akustisia vaan luoda täysin uutta ja mennä sävellykset edellä. Akustisen julkaisun nimikin kertoo bändin motosta: ”Ei sieltä, mistä aita on matalin, vaan sieltä, mistä sattuu eniten.”

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Profane Ome kertoo akustisen ”Where It Hurts The Most” -albumin synnystä:

”Meidän orkesteri on ollut aina kaveriporukka, ja porukassa etenkin meidän kesäisissä grillisessiossa akustiset soittimet on aika usein käsissä ja sessiot pystyssä. Vahvuuksiamme on aina ollut monipuolisuus ja soiton rullaavuus. Eikä taatusti ole sattumaa, että akustiset sessiot kuuluvat myös meidän yhteensoitossa sähköisestikin. Me arvostamme erilaista musiikkia, josta heijastuu erilaisia tunneskaaloja. Olemme jokseenkin aina myös luoneet musiikkia akustisia soittimia hyväksikäyttäen ja vuodesta 2009 olemme myös tehneet akustisia keikkoja, joissa vanhoja biisejä on sovitettu uuteen uskoon. Tämä maailma on kulkenut mukanamme jokseenkin aina ja orgaanisia elementtejä on aina ollut levyillämme.

Äänitimme akustisen biisin ’Tune Of The Damned’ ’Ooka’-levyn rumpusessiossa Petraxilla ja julkaisimme sen syksyllä 2017. Siitä asti jäi kipinöimään ajatus, josko sitä voisi enemmänkin tehdä biisejä akustiselta pohjalta. Emme missään nimessä halunneet lähteä julkaisemaan vanhoja biisejä akustisesti vaan ajatuksena oli mennä sävellykset edellä. Emme myöskään hakanneet tätä päätöstä kiveen, vaan ajateltiin, jos tällaista materiaalia luontaisesti syntyy, niin katsotaan sitten uudestaan. Kun päästiin ’Ookan’ sessioissa pidemmälle kesällä 2017, oli akustista materiaalia syntynyt jo useamman raakileen verran. Sävellysvastuuta ei jaettu ja pöytään alkoi tulla materiaalia laajalta rintamalta. Vetovastuun biisien sovittamisessa otti aina sävellyksestä vastuussa oleva ja siten äänitettiin kaikki instrumentit muutamissa sessioissa omalla treenikämpällä.

Kun saatiin raivattua aikaa sovitustyölle ja äänittämisille teimme jo päätöksen, että meillä olisi ’Ookan’ yhteydessä julkaista myös akustinen bonus-levy täysin uusine biiseineen. ’Where It Hurts The Most’ on mukaelma jo 20 vuotta mukana kulkeneesta motostamme: ’Ei sieltä, mistä aita on matalin, vaan sieltä  mistä sattuu eniten.’ Se toimii nimenä tälle levylle täydellisesti varsinkin, kun orkesteri täyttää tänä vuonna 20 vuotta. ’Where It Hurts The Most’ oli mahdollista ostaa fyysisenä ostamalla ’Ooka’-levy ennakkoon 2018, mutta levyä ei löydy miltään streamaus-alustalta. Palaute levystä on ollut yltiöpositiivista ja päätimme juhlavuoden kunniaksi julkaista se digitaalisena jakoon, jolloin kaikilla on mahdollisuus käydä sitä kuuntelemassa. Tämä levy antoi meille mahdollisuuden näyttää kunnolla meidän toinenkin puoli, jossa tila ja tunnelmat saavat kuulua. Aleksanteri Kuosalle vielä erityismaininta hienosta miksauksesta, joka veti yhteen ison nipun varsin erilaisia biisejä.”

Luetuimmat

Uusimmat