Profane Omen

Kotimainen metalli -yhtye julkaisee uuden ”Destroy!” nimeä kantavan albuminsa syyskuun 28. päivä Spinefarm Recordsin kautta. Miltä albumi kuulostaa ja miltä siltä voi odottaa? Kaaoszinen kysymyksiin oli 2011 tapahtumassa vastailemassa vokalisti Jules Näveri sekä kitaristi Antti Kokkonen.

Terve. Mitäs Profane Omenin kesään kuuluu?

Jules: Ihan hyvää, odotellaan että saadaan uusi levy julkaistua, ja heitetään muutama keikka kesän aikana. Suunnitellaan myös promoa ja muuta vastaavaa.

Onko uusi levy missä vaiheessa?

Antti: Levy on kansia myöten valmis.

Jules: Ja se julkaistaan 28.9.2011, masterointi venähti hiukan, kun piti nauhoitella levylle introa, mutta nyt on valmis.

Vaihdoitte vasta Spinefarmin lipun alle, miten yhteistyö on lähtenyt käyntiin?

Jules: Vuoden alusta vaihdettiin Spinelle, ja nyt tuleva levy on ensimmäinen heidän kauttaan. Yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin, eikä ole tarvinnut tapella mistään. Monen bändin kirous on, että ei olla tyytyväisiä levy-yhtiöön, eikä keikka myyjään. Meillä onneksi molemmat toimii hyvin.

Mitä uusi levy sisältää?

Antti: Levyllä on yhdeksän biisiä ja tulossa on kompaktimpi paketti, kuin esim. edellinen levy – todella jämäkkä paketti uusia biisejä.

Jules: Uuden levyn biisejä on myös soitettu livenä, mutta levyn julkaisun jälkeen tietää, mitkä toimivat livenä ja mitkä ei.

Teidän edellinen levy meni albumilistan kahdeksannelle sijalle, mennäänkö nyt Top-5?

Jules: No nyt ei uskalla sanoa tuohon mitään, sillä viimeksi luvattiin juosta alasti Tavastian ympäri, jos lätty pääsee Top-10, ja pitihän sitä juosta. Toivottavasti levy menee jonkun kotiin, mutta tärkeimpänä on että päästään keikkoja heittämään.

Profane Omen ei ole ihan valtavirta musiikkia; millä te pääsitte noinkin korkealle listalla?

Antti: Ollaan tehty monta vuotta keikkaa ympäri Suomea.

Jules: Ennen eka levyn julkaisua tuli heitettyä päälle sata keikkaa, ja niistä ajoista on jäänyt paljon kuuntelijoita.

Miten alkuvuodesta tapahtunut miehistön vaihdos vaikutti bändiin?

Jules & Antti: Hyvin positiivisesti.

Jules: Tuntui siltä, ettei voitu jatkaa näin, joten keskustelujen jälkeen päätettiin, että muut jatkaa ja Tomppa lähtee joukosta. Onneksi tuuraaja löytyi nopeasti.

Miltä näyttää keikkarintama, onko ulkomaan keikkaa tulossa?

Jules: Joo, Baltian kiertue olisi tulossa ja pitäisi kuusi keikkaa siellä heittää. Kiertuekaveriksi lähtee Bob Malmström, joten kova kiertue on tulossa. Aikaisemminkin on tullut käytyä mm. Saksassa, mutta tulevan levyn myötä toivotaan, että päästään paremmin ulkomaille.

Missä on Profane Omen viiden vuoden päästä?

Antti: Toivottavasti ulkomailla ja bussilla heittämässä kiertuetta.

Jules: Keikkoja jos saataisiin kunnolla, mutta isoimmat ”pilvilinnat” on kyllä opittu ohittamaan.

Vapaa sana?

Antti: ”Tuhma Sana”.

Profane Omen soittikin todella energisen keikan, ja uuden levyn maistiaiset toimivat livenä todella hyvin. Hyvää maailman valloitusta jätkille ja hymyillään kun tavataan.

Kommentoi julkaisua