Proge-jättiläinen Magma keikalle Helsinkiin lokakuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 24.5.2017

Ranskalaisyhtye Magma saapuu vuosien odotuksen päätteeksi Suomeen. Yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista progressiivisen musiikin nimistä sekä illan avaava Circle nousevat Tavastia-klubin lavalle torstaina 26. lokakuuta. Tapahtuman liput tulevat myyntiin Tiketissä perjantaina 26. toukokuuta.

Klassisen musiikin, taiderockin ja jazzin leikkauspisteessä majaileva Magma kuuluu King Crimsonin, Gongin ja Frank Zappan tavoin progressiivisen musiikin kiistattomiin pioneereihin. Rumpali/vokalisti Christian Vanderin Pariisissa vuonna 1969 perustama yhtye on kuvaillut tuotantoaan zeuhliksi eli “taivaalliseksi musiikiksi”.

Magman massiivisen discografian punaisena lankana on alusta saakka pysynyt Christian Vanderin kehittelemä mytologia kansasta, joka pakenee rapistuneen maapallon elinoloja ja henkistä taantumusta fiktiiviselle Kobaia-planeetalle aloittaakseen uuden elämän. Saagaa on kerrottu yhtyeen keksimällä fiktiivisellä kielellä, joka perustuu slaavilaiseen ja germaaniseen fonetiikkaan.

Magman suuriksi faneiksi ovat tunnustautuneet niin Opeth-yhtyeen Mikael Åkerfeldt ja Porcupine Treen Steven Wilson kuin elokuvaohjaaja Alejandro Jodorowsky.

Helsingissä Magmaa lämmittelee maailman paras yhtye, vuonna 1991 Porissa perustettu Circle.

LIPUT:
Myyntiin 26.5.2017 klo 9.00
– ennakkoon Tiketistä alk. 30,50 EUR
– ovelta 32 EUR

www.magmamusic.org
www.facebook.com/CIRCLE-51716654430/
www.tavastiaklubi.fi
www.fullsteam.fi