Proge-legenda YES Suomeen toukokuussa!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.10.2019

Progressiivisen rockin suurnimi, YES, saapuu konsertoimaan Suomeen keväällä. YES nähdään Helsingin The Circuksessa 12. toukokuuta. Yhtye tuo maahamme ”The Album Series 2020” -kiertueen, jolla esitetään vuonna 1974 ilmestynyt ”Relayer”-albumi kokonaisuudessaan sekä yhtyeen muita klassikoita.

”The Album Series 2020” -konsertin liput tulevat myyntiin Lippupisteeseen keskiviikkona 30. lokakuuta kello 11.00. Liput maksavat alkaen 69,50 euroa, mutta sata ensimmäistä ostajaa saa ne alkaen 59,50 euron Early Bird -hinnalla.

”The Album Series 2020” -kiertue on jatkoa vuoden 2018 juhlakiertueelle ja tuo Suomeen kokoonpanon, jossa soittavat Steve Howe (kitara), Alan White (rummut), Geoff Downes (koskettimet), Billy Sherwood (basso), Jon Davison (laulu) ja Jay Schellen (rummut ja perkussiot).
Konsertin ohjelmistossa olevalla ”Relayer”-albumilla ovat muun muassa lähes 22 minuutin mittainen ”Gates Of Delirium” sekä progressivista rockia ja jazzia yhdistelevä ”Sound Chaser”.

– Odotamme todella paljon ”Relayer”-albumimme esittämistä, toteaa Steve Howe. – Olemme jo soittaneet muutamissa konserteissamme ”The Gates Of Deliriumin”, mutta nyt lisäämme ohjelmistoon myös albumin muut hienot biisit sekä tietysti suuren määrän muita klassikoitamme. Howe jatkaa.

Vuonna 1968 perustettu YES on yksi innovatiivisimmista ja vaikuttavimmista rock-historian yhtyeistä. Heidän 1970-luvun albuminsa ”The Yes Album”, ”Fragile”, ”Close to The Edge”, ”Yessongs”, ”Tales from Topographic Oceans”, ”Relayer” ja ”Going tor the One” olivat musiikin monia genre-rajoja rikkoneita kokonaisuuksia niin tyyleiltään kuin sisällöiltään.
Kaikkiaan yhtyeen levyjä on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. YES on saanut kolme Grammy-palkintoa, ja se nimettiin vuonna 2017 Rock And Roll Hall Of Fameen.

Luetuimmat

Uusimmat