Progejätti Van der Graaf Generator ensimmäistä kertaa Suomeen: Helsinkiin saapuva alkuperäiskokoonpano jo yli 50 vuotta

Van der Graaf Generator -promokuva 1969

Englantilainen, progressiivisen rockin yksi suurista vaikuttajista Van der Graaf Generator saapuu Helsinkiin ensi vuonna 26. toukokuuta. Esiintyminen on vuonna 1967 perustetulle yhtyeelle ensimmäinen Suomen-vierailu. Tähän mennessä Van der Graaf Generatorilta on ilmestynyt 13 studioalbumia, joista viimeisin ”Do Not Disturb” ilmestyi vuonna 2016.

Yhtyeen keulahahmo, lauluntekijä, kitaristi, pianisti ja laulaja Peter Hammill on tehnyt pitkän uran myös sooloartistina, ja hän on julkaissut soolouransa aikana 35 studioalbumia. Hammillin lisäksi kokoonpanoon kuuluvat kosketinsoittaja Hugh Banton ja rumpali Guy Evans, jotka kaikki soittivat jo yhtyeen vuonna 1969 ilmestyneellä esikoisalbumilla ”The Aerosol Grey Machine”. Myös Branton on luonut soolouraansa ja tulkinnut levyillään klassista musiikkia, muun muassa Johann Sebastian Bachin ja Gustav Holstin tuotantoa.

Luvassa on siten ainutlaatuinen ja ikimuistoinen ilta Van der Graaf Generatorin tinkimättömän musiikin parissa.

Liput Savoy-teatterin keikalle tulevat myyntiin ensi viikon keskiviikkona 16. lokakuuta Lippupisteessä. Ennakkolippujen hinnat ovat alkaen 45 €.

Kommentoi julkaisua