Progemetallia omaleimaisesti luova Rioghan julkaisi ”Home”-singlensä tyylikkään musiikkivideon kera

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.11.2022

Laulaja-runoilija Rioghan Darcyn runojen ja lyriikoiden ympärille kasvaneen yhtyeen juuret ovat syvällä goottimusiikin ja progressiivisen metallin mullassa. Nyt julkaistavalla ”Home”-sinkulla päästään käsiksi vähän popimpaan Rioghaniin, kuitenkaan yhtyeelle ominaisia sävyjä unohtamatta.

”Tätä kappaletta tehdessä tuntui lyriikka aluksi hyvin yksinkertaiselta ja selvältä, mutta joka käänteessä siihen aukesi uusia kerroksia, ja yhtä niistä avaamme myös musiikkivideon muodossa. Videon tarinassa kertojan puhtoinen kulissi alkaa rakoilemaan, jos sitä yrittää liian väkisin pitää pystyssä liian virheettömänä, ja pitää sisällään kaikki negatiiviset asiat jotka alkavat patoutumaan ja vuotamaan yli”, laulaja Rioghan Darcy kertoo.

Yhtye herätti kansainvälistä huomiota jo debyytti-EP:llään ”Blackened Sky” ja joulukuun 9. päivä julkaistavan ”Different Kinds Of Losses” -albumin singlet ja musiikkivideot ovat keränneet yhteensä jo yli 250 000 toistokertaa.

Tulevalla albumilla kuullaan myös varsin vakuuttavaa soittajakaartia, sillä levy on tehty yhteistyössä Jonas Renksen (Katatonia), Einar Solbergin (Leprous), Teemu Liekkalan (ex-manufacturer’s Pride, Red Eleven), Valtteri Revonkorven (Leverage) sekä Teemu Koskelan (ex-Celesty) kanssa.