Progemetallia Stadista – Keoma julkaisi uuden singlen

Tuntemattomista ulottuvuuksista ja tutkimattomista maailmoista inspiraatiota ammentava julkaisi 6. marraskuuta 2020 toisen singlen yhtyeen tulevalta albumilta.

Yhtye kuvailee julkaistavan kappaleen tarinan syntymistä seuraavasti: ”’Haven in Abyss’ sai alkunsa unesta, jossa eräs bändin jäsen asui syvällä merenpohjassa talossa, jota ympäröivät syvyyden kauhut. Samanaikaisesti olimme tutkineet ja olleet kiinnostuneita syvänmeren tieteestä, biologiasta ja geologiasta. Universumin mysteerit ja se, että syvällä valtameren pohjalla on käynyt vähemmän ihmisiä kuin Kuussa, oli myös suuri inspiraation lähde tälle kappaleelle.”

Keoman kappaleiden taustatarinat muodostuvat usein omaperäisestä yhdistelmästä modernia tiedettä ja polveilevaa sci-fi-kerrontaa, mikä on myös tulevalla, vuonna 2021 julkaistavalla albumilla kappaleita yhdistävä tekijä. Yhtyeen järjestykseltään toiselta albumilta julkaistaan vielä kuluvan vuoden aikana yksi single, jolloin kaikkiaan kolme kappaletta kuullaan tulevalta albumilta jo tänä vuonna. Tiukasta sävellys- ja studiotyöskentelyaikataulusta huolimatta Keoma aikoo varata aikaa muutamalle keikalle lähitulevaisuudessa.

Keoma on:

Katri Hiovain – Laulu

Eero Saikku – Kitara, taustalaulu

Jaakko Stenius – Kitara

Jaakko Saloranta – Basso, taustalaulu

Sami Lönnberg – Rummut

Sampo Vesa – Koskettimet

Kommentoi julkaisua