Haken Circuksessa

Progemetallikomeetta Haken kahdelle keikalle Suomeen huhtikuussa yhdessä Between The Buried And Me:n kanssa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.9.2022

Englantilainen progemetalliyhtye Haken sekä amerikkalaiset Between the Buried and Me ja Cryptodira saapuvat Euroopan-kiertueellaan Helsinkiin ja Tampereelle.

Raskas, kunnianhimoinen ja taitava musiikki soi Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla sunnuntaina 2. huhtikuuta ja seuraavana iltana Tampereen Olympia-korttelissa.

Konserttien pääesiintyjä Haken julkaisi keväällä singlen Nightingale, jolla vuonna 2007 perustettu bändi esittelee monipuoliset kasvonsa. Kuuden pitkäsoiton jälkeen Haken kurottelee useaan suuntaan, mutta piirtää myös pitkän, yhtenäisen kaaren. Brittiyhtyeeltä voi odottaa ainakin raskasta rockia, jazzia, ambientia ja sirkuksellista äänimaailmaa.

Myös kolmikon ikäpresidentti Between the Buried and Me tykkää laajasta musiikillisesta näkemyksestä. Yli 20 vuotta toiminut amerikkalaisyhtye fuusioi omalaatuisesti progea ja metalcorea, mutta saattaapa heittäytyä biiseissään myös jazzin tai jopa bluegrassin vietäväksi.

Bändikolmikon nuorin Cryptodira puolestaan luottaa hallittuun kaaokseen, aggressioon ja yllätyksiin. Nuori voimanelikko on julkaissut kaksi pitkäsoittoa ja on valmiina näyttämään vanhemmille virkaveljilleen, miltä tuore progressiivinen metalli kuulostaa.

Luvassa on kaksi yllätyksellistä, täyteläistä ja totaalisen tyydyttävää iltaa Suomen keväässä 2023.

Haken (UK), Between the Buried and Me (USA), Cryptodira (USA)

su 2.4.2023 Helsinki, Vanha Ylioppilastalo (Liput alk. 34,50 e / Lippu.fi)

ma 3.4.2023 Tampere, Olympia-kortteli (Liput alk. 33,50 e / Tiketti.fi)

Molempien keikkojen ennakkoliput tulevat myyntiin torstaina 15. syyskuuta 2022 kello 11.

hakenmusic.com
betweentheburiedandme.com
facebook.com/cryptodira
vanhaylioppilastalo.fi
olympiakortteli.fi

Luetuimmat

Uusimmat