Progerock-bändi Wheeliltä tunnelmoiva single ”Synchronise” – ”Rumination”-EP ilmestyy marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.10.2022

InsideOutMusicin hiljattain talliinsa nappaama Wheel on juuri palannut kotimaan kamaralle mittavalta Yhdysvaltain-kiertueelta Apocalyptican ja Leprousin kanssa. Progetaiturit ilahduttavat nyt kuulijakuntaansa tunnelmallisella singlellä ”Synchronise”, joka pohjustaa pian julkaistavaa ”Rumination”-EP:tä. Yhtyeen laulaja James Lascelles kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Kappaletta on työstetty viimeiset viisi vuotta, mikä on meidänkin mittapuullamme pitkä aika. Ajatus C-osan kuviosta ja kappaleen lopusta syntyivät jo vuonna 2017, ja temaattisesti sopivat osat löysivät paikkansa täydentämään kappaletta viime vuoden lopulla.

Soitin ammatikseni akustista kitaraa useissa yhtyeissä vuosien ajan ennen WHEELiä, ja olin pohtinut jo pitkään akustisen kitaran käyttämistä myös meidän tuotannossamme. Odotin vain löytäväni tarpeeksi kiinnostavan kappaleen, jossa sen käyttö olisi perusteltua.”

Synchronise”-singlen sanoma käsittelee anteeksiantoa, ja lyriikat ovat totutusta poiketen lämpimän ja positiivisen sävyisiä. Lascelles toteaa:

”Kappale kertoo sovinnosta. Aihe on meille monille vaikea, ja vaikka anteeksianto ei olekaan mielivaltainen teko – ja toisinaan on myös aivan oikein olla antamatta anteeksi – usein on helpointa päästää irti ja alkaa parantua eikä pitää kiinni tuhoisasta vihasta, syyllisyydestä ja tuskasta. Positiivisten lyriikoiden kirjoittaminen on minusta aina ollut haastavaa, mutta tähän kappaleeseen ne sopivat täysin.”

Wheel kiertää loppuvuodesta Suomea Apocalyptican kanssa, ja konserttisarja huipentuu Helsingin jäähalliin, jossa mukana on myös norjalainen Leprous. Tammikuussa yhtye suuntaa Apocalyptican ja Epican kanssa Eurooppaan, jossa mittava kiertue jatkuu aina maaliskuun puolelle.

”Rumination”-EP ilmestyy 10. marraskuuta. Siltä on aiemmin julkaistu single ”Blood Drinker”.

Wheelin keikat Suomessa:

28.10. Black Box Festival, Mikkeli
16.11. Pakkahuone, Tampere*
17.11. Tullisali, Oulu*
18.11. Rytmikorjaamo, Seinäjoki*
19.11. Musiikkikeskus, Kuopio*
20.11. Jäähalli, Helsinki **

*Apocalyptican kanssa
**Apocalyptican ja Leprousin kanssa

Wheel on:

James Lascelles – laulu & kitara
Santeri Saksala – rummut
Aki ’Conan’ Virta – basso
Jussi Turunen – soolokitara