Progeyhtye Rantama kirjoitti traagisen rakkauslaulun suomalaiselle luonnolle

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.2.2020

Saatuaan vuoden 2019 lopulla ensimmäisen ”Spotify Editorial Playlist” -sijoituksensa ja herätettyään kansainväliset progemediat ja radioasemat neljällä genrerajoja pilkkovalla singlellään, Rantama palaa vuoden 2020 alussa entistä äänekkäämpänä luonnon monimuotoisuutta vaalivien uuden singlen sekä täyspitkän albumin kyydittäminä.

Uusi ”Roaring Rapids”-single (ilmestyy ystävänpäivänä 14.02.2020) on luonnolle kirjoitettu rakkauslaulu, jolla yhtye vaalii lapsuusmuistojen rakkaita seikkailuja monimuotoisessa luonnossa ja pohtii sitä, kuinka jälkimodernin yhteiskunnan ihminen on unohtanut terveen luontosuhteen ja erkaantunut omalle harharetkelleen. Kappaleen musiikkivideo voisi toimia matkailumainoksena, sillä niin sulavasti se halkoo läpi Suomen selkeiden vuodenaikojen ja upeiden luontonähtävyyksien, joista useimmat ovat onneksi säilyneet toistaiseksi suhteellisen koskemattomina. Kyseessä on viimeinen singlejulkaisu ennen 6.3.2020 julkaistavaa täyspitkää albumia.

Rantama koostuu itäisessä Suomessa kasvaneista tai siellä toisensa löytäneistä ystävyksistä, joiden lapsuuteen kuuluivat hurjat luontoseikkailut sekä omatoiminen, vieraaseen heittäytymistä pelkäämätön musiikkikasvatus. Aivan kaikki kollektiivin musiikilliset vaikuttimet eivät välttämättä kestäkään kirkkainta päivänvaloa, mutta niistä voisi kuitenkin manita bändin musiikkiinsa poimimat nyanssit kesäiltaista urheilustadionia huudattavalta Journeyltä, elementit Weather Reportin värikkäästä hullunkurisuudesta ja King Crimsonin räjähtävästä oivaltavuudesta tai silaukset väriä Radioheadin ja Opethin tummanpuhuvista paleteista. Täysin itsestään selvästi Rantama on suoraa jatkumoa myös suomiprogen sukupuulle, jonka osittain unohdettua perintöä kuopiolaisyhtye vie parhaillaan maailmalle omilla elkeillään. Bändin basisti ja rumpali vaikuttavat myös blueskuningatar Erja Lyytisen yhtyeessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Rantama on julkaissut kesäkuusta 2019 lähtien yhteensä neljä singleä, joita ovat noteeranneet ja ylistäneet esimerkiksi Metalhead Community Magazine, Comeherefloyd, Grotesqualizer sekä kotoisat Kaaoszine, Desibeli ja Savon Sanomat. Rantaman musiikkia ovat radioaalloilla soittaneet muun muassa brittiläiset Rock Radio UK, MMH – The Home Of Rock Radio sekä legendaarinen Progzilla Radio.

Uusi single ”Roaring Rapids” julkaistaan Eclipse Musicin toimesta ystävänpäivänä 14.02.2020. Täyspitkä albumi näkee päivänvalon perjantaina 06.03.2020. Rantama lähtee helmikuussa ”Roaring Rapids” -singlen puitteissa Suomen läpileikkaavalle kiertueelle.

RANTAMA LIVE
19. helmikuuta Kulttuurikeskus Maanalainen, Tampere
20. helmikuuta Henry’s Pub, Kuopio
21. helmikuuta Club Letkunpuiston Helmi, Oulu
22. helmikuuta Ravintola Poppari, Jyväskylä

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy