Kuva: Santtu Särkäs

Progressiivista ja melodista rockia soittava helsinkiläinen Darkness Is My Canvas julkaisi uuden singlen ”Fade Into the White Noise”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 28.4.2023

Helsinkiläinen progressiivista melodista rockia soittava Darkness Is My Canvas julkaisi uuden singlen ja lyriikkavideon kappaleesta ”Fade Into the White Noise”. Kyseessä on ensimmäinen singlelohkaisu myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä ”White Noise” -EP:ltä, jonka julkaisusta vastaa Inverse Records.

Pari vuotta sitten, globaalin keikkatauon aikana Darkness Is My Canvas keskittyi uusien biisien kirjoittamiseen sekä ennen kaikkea oman tyylinsä hiomiseen. Keikkailu alkoi vihdoin vuonna 2022, ja vuosi 2023 näyttää olevan “sen vuosi” yli 30 keikalla.

Seuraavan kerran Darkness Is My Canvasia kuullaan:
5.5. Playhouse Music Bar, Helsinki (w/ Ant Farmers)
13.5. Pelmuutus, Nurmijärvi (w/ TBA)
19.5. Haukka Music Bar, Kotka (w/ DOL)
27.5. Vapaakaupungin Olohuone, Helsinki (w/ Burning Cities)
16.6. Miekkarock, Alvettula (showtime klo 18.00) (w/ Roctum, Trauma, Aleksi Matias & Tuiteri, Heput Lavalla)
16.6. Rock Bear, Vantaa (showtime klo 22.00) (w/ DOL & Delta Enigma)
22.6. Lepakkomies, Helsinki (w/ Daiba Cowboys & DOL)

“’FITWN’ on meidän sinkuista se, jonka eteen on jouduttu näkemään sovituksellisesti eniten vaivaa. Ollaan soitettu tätä useina eri versioina usealla keikalla kesästä 2022 saakka ja luettu yleisöä keikkojen aikana, että miten ne reagoivat erilaisiin versioihin. Kertsi on pysynyt alusta lähtien käytännössä samana, mutta muiden osien suhteen on tehty sekä lyriikoiden, laulumelodioiden ja soitinten osalta paljon sovitustyötä. ’FITWN’ on tarinallisesti tyypillistä Darkness Is My Canvasia, jossa kertoja purkaa omia tuntojaan asioista, jotka voi tulkita monella eri tavalla. Periaatteessa sanoitukset ovat melko suoraviivaisia, mutta mielenterveyden parissa tässäkin liikutaan kuten tosi monissa meidän biiseissä muutenkin.

Biisi saa joka keikalla erinomaisen vastaanoton, minkä takia valittiin se EP:n aloitussinkuksi ja aloitusraidaksi. Meidän logiikka biisien tekemisessä on muutenkin se, että me halutaan sanoituksellisesti ja melodiallisesti rakentaa biisit sillä tavalla, että niissä on tarttumapintaa kuulijalle itselleen – samaistuttavuutta voisi joku sanoa. Mielestämme biisi on laulullisesti ja soitannollisesti tosi vahva ja aika ajaton, joten sen pitäisi kestää aika paljonkin kuuntelua.”

Luetuimmat

Uusimmat