Progressiivista thrashia ja ihmiskuntaa uhkaavia tarinoita – näitä sisältää Voivodin ”The Wake”

on legendaarinen kanadalainen yhtye, joka on tehnyt progressiivisen metallin suuntaan puskevaa thrash metallia 35 vuotta suurella menestyksellä. Bändi on julkaissut 13 studioalbumia ja lukuisia muita lyhyempiä soittoja, mm. tusinan demoja ja viisi EP:tä. Voivod on vuosikausia tuonut musiikissaan esille paljon yllättäviä käänteitä ja mieltä myllääviä progressioita ja sama tahti jatkuu. Kuuntelussa nyt Voivodin neljästoista studioalbumi ”The Wake”.

”The Wake” alkaa ensimmäisenä julkaistulla singlellä, joka kantaa nimeä ”Obsolote Beings”. Biisi avaa albumin tarinan, joka lyyrisesti kertoo ihmiskuntaa uhkaavasta voimasta ja ihmisten tuhosta, täten ollen kuin konseptialbumi. Yhtyeen vokalisti Denis “Snake” Belanger on sanoituksillaan luonut jokaiselle kappaleelle uniikin tunnelman. Biisit etenevät yhtenäisenä tarinana ja ne on sijoiteltu osiin, mikä luo albumista kuin kirjan, jonka jokainen kappale saa uuden tuntuisen ja virkistävän äänimaailman. Tuotanto on kristallin kirkas ja jokainen soitin on helposti esillä kuulijan korville. Kappaleet ovat groovaavia ja ryntäävät pään läpi kuin pyörremyrsky, olematta erityisen nopeita. Vaikuttavin osuus albumissa on basson ja rumpujen yhteistyö, joka on todella hyvin keskenään toimiva ja jokaisen rytmiryhmän unelma.

Vaikka ”The Wake” on konseptialbumi, toimivat kappaleet myös yksittäisinä itsenään. Biisit kantavat toisiaan läpi niin kokonaisuutena kuin yksilöinä, tuoden esille Voivodin parhaimpia puolia kappaleiden rakenteiden ja biisien kirjoittamisen suhteen. Albumi on monipuolinen, sisältäen hitaita ja rauhallisia osuuksia, siirtyen hitaasti jykeviin riffeihin, jotka pakkottavat kuuntelijan nyökyttämään päätään tahdissa. Kappaleiden vakuuttavat ja joskus yllättävät suunnanmuutokset pitävät kuuntelijan valppaana ja tekevät jokaisesta biisistä uudelleen kuunneltavan.

”The Wake” kasvattaa Voivodin jo valmiiksi vaikuttavaa kokoelmaa yhdellä, ollen jälleen huipputeos. Kappaleet voivat olla sekavia kouluttamattomille korville, mutta taatusti vakuuttavat vanhat ja uudet metallimusiikin kuuntelijat.

9-

Kappalelista:

  1. Obsolote Beings
  2. The End Of Dormacy
  3. Orb Confusion
  4. Inconspiracy
  5. Spherical Perspective
  6. Event Horizon
  7. Always Moving
  8. Sonic Mycelium

Voivod Facebook

Kommentoi julkaisua