Project Rutinski – Project Rutinski

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.1.2013

2010 perustettu Project Rutinski veivaa aikuisten miesten hard rockia punk-asenteella. Bändi on julkaissut aikaisemmin yhden sinkun, ja nyt arvostelunsa saa vuonna 2012 ilmestynyt bändin nimeä kantava ep.

Project Rutinski olisi hyvin helppo leimata vain Klamydian tyyppiseksi huumoribändiksi, ja pakkohan se on myöntää, että bändeissä on tiettyä samaa menoa ja asennetta. Erojakin onneksi löytyy, merkittävimpänä Project Rutinskin selkeästi raskaampi soitanto. Bändin meno on kuin munakkaampaa suomirockia toteutettuna omalla näkemyksellä.

Vokaalit hoidetaan mukavan räkäisellä soundilla ja hyvällä tunteella. Ryhmähuutoja käytetään hyvin hyödyksi, ja riffit ovat sopivan tarttuvia. Project Rutinski voisi hyvinkin olla 90-luvulla tullut yhden hitin bändi, joka nyt ”vanhempana” kokeilee uutta tulemista. Soundillisesti meno on mukavan raskasta ja kitarat soivat kivan rapsakkaasti. Kappaleiden sävellyksissä ei ole menty aina ihan perinteisiä polkuja, vaan vapauksia on uskallettu ottaa. Perinteitä kunnioitetaan, mutta niitä ei aina noudateta. Iso hatun nosto tulee akustisten kitaroiden rohkeasta käytöstä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Project Rutinski” -ep on mukavan menevää, suomenkielistä hard rockia, jossa on paljon potentiaalia. Harmittavasti bändin sanoituslinja ei ole mitään nerokkainta, ja on ikävä sanoa, että sanoitukset kuulostavat välillä hyvinkin ”junteilta”. Tämä voi olla usealle kynnyskysymys bändin kanssa, vaikka meno muuten miellyttäisikin. Tulevaisuudessa hirttäkää se bändin ”wanna be Mustajärvi” ja laittakaa vähän enemmän uskottavuutta kehiin. ”Tämä Kesä (Eloviina)” -biisissä on selkeää kesähitin ainesta.

7/10

Kappalelista:
01. Täysi
02. Tämä Kesä (Eloviina)
03. Raivo Härkä
04. Alkuihminen
05. Hyvillä Eväillä
06. Aukkoja Riista-aidassa
07. Jäähyväishymni (Piano edit)

http://www.rutinskiband.com/

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kirjoittanut: Janne Partanen

Luetuimmat

Uusimmat