Provinssin festivaalijohtaja kiistää väitteen artistien omimisesta

Nightwish live Provinssirock 2012Pohjanmaan suurin rockfestivaali oli aiemmin tällä viikolla kritiikin kohteena, kun Vauhtiajojen promoottori Kalle Keskinen syytti festivaalia artistien omimisesta. Keskisen mukaan saksalaisen FKP Scorpionin omistukseen siirtynyt Provinssi kieltäisi kotimaisia esiintyjiään esiintymästä 100 kilometrin säteellä kaksi kuukautta ennen ja jälkeen festivaalin. FKP Scorpion tyrmäsi väitteen välittömästi, ja nyt myös Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen on ottanut kantaa kohuun Ilkka-lehdessä julkaistulla mielipidekirjoituksellaan. Voit lukea hänen kommenttejaan tästä:

”Alueellisista rajoituksista sovitaan klubi- ja festivaalikeikkojen kohdalla kaikkialla Suomessa, ei vain Provinssissa. Helsingin Sanomissa julkaistussa artikkelissa Ilosaarirockin ohjelmavastaava Panu Hattunen kommentoi, että pienellä markkina-alueella tällaiset sopimukset ovat ymmärrettäviä, ja yksinoikeussopimuksia tehdään nykyään yhä useammin myös tunnetuimpien kotimaisten esiintyjien kanssa.”

”On totta, että niin Provinssin kuin jokaisen muunkin ammattimaisen tapahtumajärjestäjän esiintymissopimuksissa on ehtoja, myös alueellisesti muita esiintymisiä rajaavia tai jopa alueellisen yksinoikeuden takaavia. Provinssissa ehdot eivät ole kategorisia – emme missään tapauksessa halua rajoittaa vaikkapa tuoreiden tulevaisuuden lupausten rajallisia esiintymistilaisuuksia.”

Rumpunen tyrmää myös Keskisen väitteen siitä, että Provinssi olisi varannut ja ominut kotimaiset kärkiartistit:

”Vaikka Provinssi ja Vauhtiajotkin ovat julkistaneet toistaiseksi vasta muutamia kotimaisia esiintyjiä, on jo selvää ettei väite pidä paikkaansa. Provinssin viidestä julkistetusta kotimaisesta artistista vähintään kaksi esiintyy tietojemme mukaan Etelä-Pohjanmaalla muissakin tapahtumissa kesän aikana. Myös ovat jo julkistaneet maan suosituimpiin artisteihin lukeutuvia nimiä.”

”Ajatus samoista kotimaisista huippunimistä jokaisella alueen festivaalilla samana kesänä on mielestäni puistattava. Viime kesänä Vauhtiajot, Provinssi ja Solar Sound tiedottivat erinomaisesti onnistuneista festivaaleista. Yhteisiä esiintyjiä näillä nähtiin äärimmäisen vähän. Uskomme asioiden liittyvän toisiinsa.”

Rumpunen yhtyy FKP Scorpionin kommenttiin, jonka mukaan Provinssin omistajan vaihtumisella ei ole mitään merkitystä asiassa. Festivaalin järjestääkin seinäjokelainen Seinäjoki Festivals Oy, jonka ammattitaitoon FKP Scorpions luottaa. Rumpunen kommentoi:

”’Saksalaiset tulee ja vie meidän naiset’ -tyyppinen retoriikka kertoo vain ja ainoastaan lausunnon populistisesta tarkoituksenhakuisuudesta – tai tietämättömyyden tasosta”.

Voit lukea Rumpusen kirjoituksen kokonaisuudessaan täältä.

Kommentoi julkaisua