Provinssin ohjelmisto vahvistuu punkilla, vaihtoehtorockilla sekä hiphopilla

floggingmolly_yleisöä_JURASSICROCK-1Seinäjoen Törnävänsaarella 30.6.-2.7.2016 järjestettävän Provinssin ohjelmisto vahvistuu kattauksella punkia, vaihtoehtorockia ja hiphopia.

Yhdysvaltalainen kelttipunk-bändi nähdään Provinssissa yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Festarikansan ikisuosikki on 2000-luvun aikana tanssittanut jo useita kymmeniätuhansia suomalaisia musadiggareita. Kaikkien aikojen menestyneimmän irkkupunkbändin viittä studioalbumia on myyty miljoonia kappaleita, ja Flogging Mollyn seuraavan pitkäsoiton on määrä ilmestyä vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana.

Jos pidät Flogging Mollysta, tulet rakastamaan myös Skinny Listeriä. Folk-vaikutteista punkrockia soittava brittikokoonpano on toistaiseksi julkaissut kaksi studioalbumia sekä noussut punk-bändille harvinaisen suureen suosioon kotimaansa ohella varsinkin Keski-Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Levyilläänkin vakuuttava Skinny Lister on parhaimmillaan lavoilla, joita yhtye on jakanut esimerkiksi kaveribändiensä Flogging Mollyn ja Frank Turnerin seurassa. -konsertti on Skinny Listerille ensimmäinen Suomen-keikka.

Myöskin ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä Dirty Three on australialainen instrumentaaliyhtye, jota johtaa Nick Caven pitkäaikainen yhteistyökumppani Warren Ellis. Kiihkeistä live-esiintymisistä tunnetun kolmikon tuotanto liikkuu pääosin post- ja indierockin maisemissa. Bad Seedsin ja Grindermanin vakiokokoonpanoihin kuuluvan Warren Ellisin lisäksi myös bändin muut jäsenet Jim White ja Mick Turner ovat tuttuja monista muistakin yhteyksistä, kuten PJ Harveyn, Bonnie ”Prince” Billyn ja Cat Powerin yhtyeistä.

Disco Ensemble soittaa Provinssissa vuoden ainoan festivaalikeikkansa. Yhtye antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa keikan settilistaan myöhemmin keväällä alkavassa äänestyksessä.

Viime aikojen puhutuin suomalainen rap-artisti Paperi T palaa toivotulle uusintakeikalle Provinssiin. Ruger Hauerin riveistäkin tutun muusikon keväällä 2015 julkaistu soolodebyytti ”Malarian pelko” on nimetty moderniksi klassikoksi ja yhdeksi kaikkien aikojen kotimaisista hiphop-julkaisuista. Paperi T:n tavoin myös View kuuluu ylistetyimpiin kotimaisiin räppäreihin. Tulevaisuuden tusina -äänestyksessä toiselle sijalle noussut artisti luo tummasävyistä ja englanninkielistä hiphopia.

Vuosien hiljaiselon jälkeen aktivoitunut valmistautuu helmikuussa julkaistavan ”Peltisydän”-uutuuslevyn ilmestymiseen. Tuleva keikka on Maj Karmalle ensimmäinen esiintyminen Provinssissa seitsemään vuoteen.

Viimeisimpien julkistusten myötä Provinssin ohjelmistosta on nyt selvillä reilut 20 esiintyjää. Rammstein, Biffy Clyro, Cheek, Nightwish, Five Finger Death Punch, Bring Me The Horizon, Damien Rice, Action Bronson, Yelawolf ja monet muut saavat talven ja kevään aikana seurakseen vielä useita kymmeniä uusia kiinnityksiä.

Provinssin kaikki lipputyypit ovat myynnissä osoitteessa www.provinssi.fi/liput. 1-3 päivän festivaalilippujen ohella saatavissa on myös lippu+leirintä-, VIP- ja majoituspaketteja.

PROVINSSI 2016
30.6.-2.7.2016 @ Seinäjoki, Törnävänsaari

To 30.6.2016
Nightwish / Five Finger Death Punch / Flogging Molly / Action Bronson / Aurora (NO) / Ellinoora / Olavi Uusivirta / Pyhimys / Sanni

Pe 1.7.2016
Cheek / Damien Rice / Dirty Three / Jamie Lawson / Silvana Imam / Antti Tuisku / Chisu / Disco Ensemble / Maj Karma

La 2.7.2016
Rammstein / Biffy Clyro / Bring Me The Horizon / Skinny Lister / Yelawolf / Paperi T / Vesala / View

PROVINSSI-LIPUT:
3pv – alk. 139 EUR
2pv – alk. 119 EUR (to-pe, pe-la tai to-la)
1pv – alk. 79 EUR (to, pe tai la)
Lippukauppa: www.provinssi.fi/liput

www.provinssi.fi
www.facebook.com/provinssirock
www.twitter.com/provinssirock
www.instagram.com/provinssi

Kommentoi julkaisua