Provinssirockin festivaalijohtaja vaihtuu

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.10.2014

Sami Rumpunen 2014 FINALProvinssin festivaalijohtajaksi on nimitetty tapahtuman taustajoukoista tuttu seinäjokelainen Sami Rumpunen. Aktiivisesti Etelä-Pohjanmaan musiikkikulttuuria esimerkiksi Selmu ry:n hallituksessa, Provinssin ohjelmaryhmässä, MARS-tapahtuman organisaatiossa sekä Vaasassa toimivan Volume ry:n perustajajäsenenä ja ohjelmavastaavana edistänyt Rumpunen aloittaa uudessa tehtävässään 1.11.2014.

Sami Rumpusen (s. 1976) Provinssi-ura alkoi 1980-luvulla, kun vain kilometrin päässä festivaalialueesta varttunut pikkupoika hankki ensimmäiset tienestinsä keräämällä pulloja tapahtumapaikan läheisyydestä. Asiakkaana Provinssiin jo kesällä 1993 osallistunut Rumpunen on vuodesta 2010 lähtien vaikuttanut festivaalin järjestelyihin paitsi ohjelmaryhmän jäsenenä myös Selmu ry:n hallituksessa, missä hän on toiminut varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana.

Vaasan yliopistossa kansainvälisen liiketoiminnan tohtoriksi väitellyt Rumpunen on viime vuosina työskennellyt päätoimisesti tutkijana Seinäjoen ammattikorkeakoulun hallinnoimissa tapahtuma-alaan kohdistuvissa Tekes-hankkeissa. Parhaillaan Sami Rumpunen viimeistelee Festivaalibarometri 2014 –tutkimusta, joka käsittelee suomalaisten festivaalikävijöiden kokemuksia ja toiveita. Tutkimustulokset esitellään Seinäjoen MARS-tapahtumassa helmikuussa 2015.

Sami Rumpunen tunnetaan jatkuvasti uusia kykyjä etsivänä intohimoisena musadiggarina, musiikkitrivian tietopankkina sekä festivaalikiertäjänä, joka on ollut tuttu näky paitsi kotimaisissa tapahtumissa myös Roskilden, Coachellan ja Primaveran kaltaisilla ulkomaisilla festivaaleilla.

“Ilman kasvamista Provinssin ja Selmun kulmilla suhteeni elävään musiikkiin ja festareihin tuskin olisi läheskään näin intohimoinen. Olen loputtoman kiitollinen siitä luottamuksesta ja kunniasta, mikä minulle on nimityksen myötä suotu. Olo on edelleen hieman epätodellinen ja vaatii välillä pientä nipistelemistä,” Sami Rumpunen toteaa.

“Aloitan työni festivaalin johdossa nöyränä mutta samanaikaisesti kunnianhimoisena. Lähdemme uusien yhteistyökumppaneidemme kanssa tekemään Provinssista entistä nykyaikaisempaa ja kokonaisvaltaisempaa elämystä, joka kestää vertailun kansainvälisen huipputasonkin rinnalla. Toivon myös aikaisempaakin tiiviimpää vuoropuhelua muiden eteläpohjalaisten tapahtumajärjestäjien, viranomaisten, kaupungin, koulutusorganisaatioiden ja yritysten kanssa. Vahvat suurtapahtumat säteilevät sekä suoria että epäsuoria hyötyjä jokaiseen suuntaan ja siksi toivoisinkin näkeväni tapahtumien olosuhteiden kehittämisen koko maakunnan yhteisenä etuna.”