Provinssirockin päiväkohtainen ohjelma julki

Kirjoittanut Teemu Hakala - 24.2.2014

Provinssi 2014Tulevan kesän Provinssirockin päiväkohtainen ohjelma on julkistettu. Festivaalin liput ovat tästä päivästä alkaen myynnissä Provinssin omassa lippukaupassa, Lippupisteessä ja Tiketissä. Festivaalin uusia kiinnityksiä ovat Stam1na ja Eläkeläiset-yhtyeen erikoisproduktio Humpfonia, jossa yhtye versioi yhdessä 40-henkisen Kuopion kaupunginorkesterin kanssa klassisen musiikin helmiä ja tunnettuja rokkiklassikoita.

Jo 20 vuotta on Eläkeläiset pitänyt poljentonsa kipakkana. Moni menopala on orkesterin käsittelyssä saanut uuden hengen ja sisällön. Tällä kertaa Mozart, Beethoven ja Tšaikovski tuskin kääntyisivät haudoissaan vaan laittaisivat jalalla koreasti, kun Provinssin lavalle astuu Humpfonia eli Eläkeläiset-yhtye yhdessä mittavan, 40-henkisen Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Eläkeläisten sanoin: ”Ensimmäistä kertaa historiassa saamme kuulla klassisen musiikin helmiä sellaisina kuin niiden olisi aina pitänyt kuulostaa!”. Klassisten biisien lomassa Humpfonia-konsertissa kuullaan tunnettuja Eläkeläisten hittejä sinfoniaorkesterille sovitettuina. Fanien ei ole syytä olla huolissaan, että yhtye muuttuisi salonkikelpoiseksi. ”Konsertti tulee olemaan mielipuolinen kaikilla mahdollisilla mittareilla mitattuna!”, lupaa Onni Waris.

Suomimetallin ehdoton kansansuosikki, juuri uuden arvostelumenestysalbumin ”SLK” julkaissut Stam1na on niin ikään kiinnitetty Provinssin yhtyekaartiin. Lemiläispoppoo esiintyy lauantaina 28.6.

Kesähotellimajoitusta on jo saatavilla festivaaliviikonlopuksi ja vuokra-asuntoja voi varata tiistaista 25.2. alkaen. Majoitusvarauksissa auttaa: www.epmatkailu.fi. Hotellitiedusteluja voi tehdä suoraan hotelleista tai Etelä-Pohjanmaan Matkailun kautta, jonka kautta tehdään varaukset Omenahotelliin. Leirintäpaikkoja Camp Provinssiin voi varata Provinssirockin lippukaupasta ja lisätietoja kaikista majoitusvaihtoehdoista löytyy festivaalin verkkosivuilta.

PÄIVÄKOHTAINEN OHJELMA

PE 27.6.
The Prodigy (UK)
Karnivool (AUS)
North Mississippi Allstars (US)
NONONO (SE)
Eläkeläiset: Humpfonia
Cheek
Viikate
Turmion Kätilöt
Sanni

LA 28.6.
Knife Party (AUS)
M.I.A. (UK)
Rudimental (UK)
Dropkick Murphys (US)
Bob Wayne (US)
Kolmas Nainen
Jenni Vartiainen
Haloo Helsinki!
Stam1na
Risto
Softengine

Ohjelmaan tulossa vielä lisäyksiä!