Psychework ja King Company levynjulkistustunnelmissa Virgin Oilissa 03.09.2016

Psychework @ Virgin OilSellaiset monelle varmasti hieman tuntemattomat nimet kuin ja päättivät lyödä viisaat päänsä yhteen ja järjestää yhteisen levynjulkkarikeikan.  King Companyn ”One for the Road” julkaistiin 26.8. Psycheworkin ”The Dragon’s Year” julkaistiin digitaalisesti 2.9. ja fyysinen kopio tulee myyntiin 9.9.

Vaikka bändien nimet eivät ehkä jokaiselle sano mitään, bändien riveissä on aivan varmasti muutama tuttu nimi. Psycheworkin kokoonpanossa seisovat Antony Parviainen (laulu), J-V Hintikka (kitara), Juha Takanen (kitara), Juuso Raatikainen (rummut), Otto Närhi (koskettimet) ja Ville Koskinen (basso). King Companyssa soittaa Warmenistakin tuttu kokoonpano pienillä muutoksilla, eli Pasi Rantanen (laulu), Antti Wirman (kitara), Jari Pailamo (koskettimet), Time Schleifer (basso) ja Mirka Rantanen (rummut).

Illan aloitti Psychework, jonka esitystä on hiukan vaikea lähteä arvostelemaan, koska levyn digitaalinen versio julkaistiin vasta kyseisenä päivänä, eikä sitä ollut vielä ehtinyt kunnolla sisäistää. Tämän vuoksi kaikki keikalla soitetut kappaleet eivät ehkä uponneet niin hyvin kuin mahdollista. Bändi kuitenkin oli kovassa tikissä, ja soitto tuntui toimivan erinomaisesti. Antony Parviainen on viettänyt Machine Men -yhtyeen jälkeen hiukan hiljaiseloa (lukuun ottamatta Raskasta Joulua -konsertteja), ja oli erittäin hienoa päästä kuulemaan myös hänen ääntänsä muissakin kuin joululauluissa. Psycheworkin aloittaessa lavan edusta oli kuitenkin vielä kovin tyhjä, mutta muutaman kehotuksen jälkeen alkoi yleisö täyttää tätä tyhjyyttä, ja keikan loppupuolella alkoi yleisö myös olla menossa mukana. Settilista koostui kokonaan ”The Dragon’s Year” -levyn materiaalista (yllätys), mutta sekaan oli heitetty myös kappale ”Reflection Unknown”, joka mahdollisesti ei mahtunut albumille tai ehkä on jo seuraavan levyn materiaalia, kuka tietää.

Vaikka kaikki kappaleet olivat minulle uusia tuttavuuksia (en ollut edes yhtäkään sinkkua kuullut), ne toimivat aika hyvin. Hiukan jäin toivomaan kertosäkeitä, jotka olisivat jääneet päähän soimaan, mutta ensi viikolla, kun pääsen fyysisen levyn kimppuun, uskon löytäväni tästä bändistä yhden uuden suosikin, jota seurata tulevaisuudessa.

Settilista:
Hand on Heart
Vale of Tears
Tear of the Phoenix
Tide
Bullet with My Name
Barricades Won’t Fall
Reflection Unknown
Keep the Flame
The Dragon’s Year

King Company oli heti tutumpaa kamaa, koskaKing Company @ Virgin Oil levyn olin jo ennakkotilannut ja ehtinyt jopa kuunnella pariin kertaan ennen keikkaa. Myös radiosta olin ehtinyt kuulla ”Shining”- ja ”In Wheels of No Return” -sinkut, joten materiaali oli paljon paremmin hallussa kuin Psycheworkin.

Kuten Psychework myös King Company soitti koko albuminsa alusta loppuun, mutta heidän setissään ei kuultu julkaisemattomia kappaleita, vaan hyvin sopivasti albumin materiaaliin liittyen Deep Purplen ”Stormbringer”. King Company on siitä harvinainen bändi, että se kategorioi itsensä melodiseen rockiin, ja tätä genreä ei Suomen kamaralta liiaksi mielestäni löydy.

Keikka alkoi hyvin vahvasti kappaleella ”Desire”, minkä jälkeen tuli varmasti monen jo radiosta kuulema ”Shining”. Myös King Company oli erittäin kovassa vedossa, ja jo ”Shiningin” aikana bändi oli saanut koko yleisön haltuunsa. Vielä kolmas biisi oli nopeatempoista, mutta sen jälkeen hiukan hidastettiin tahtia ja soitettiin ”No Man’s Land”, ”Farewell”, ”One Heart” ja ”Wings of Love”. Herkistelyn jälkeen oli hyvä jatkaa albumin rankemmalla materiaalilla. King Company päätti myös sisällyttää esitykseensä encoren, mutta ei ollut järin suuri yllätys, minkä biisin he tulevat soittamaan, kun ainoa kappale, jota albumilta ei tähän asti oltu kuultu, oli ”In Wheels of No Return”.

Oli hiukan outoa nähdä monta tuttua kasvoa niin Warmenista, Thunderstonesta kuin Raskaasta Joulusta samalla lavalla, mutta hyvä näin, koska se toimi erinomaisesti. Tässä on kyllä kaksi bändiä, joihin kannattaa tutustua, jos ylimääräistä aikaa on. Suosittelen myös käymään keikoilla nyt, koska molempien bändien jäsenet soittavat myös muualla, joten bändejä ei varmasti voi joka viikko löytää keikalta.

Haluan myös antaa isot kiitokset molempien bändien miksaajille, koska homma oli hoidettu erittäin hyvin. Välillä tuntuu, että esimerkiksi vokaalit jätetään liian pienelle volyymille, mutta nyt jokaisen soittimen pystyi erottamaan hyvin, mikä vain lisäsi nautintoa. King Company oli myös ystävällinen faneilleen ja tuli tapaamaan yleisöä keikan jälkeen sekä jakamaan nimmareita ja ottamaan yhteiskuvia. Yleisön joukosta pystyi myös bongaamaan Ari Koivusen ja Janne Wirmanin.

Settilista:
Desire
Shining
Coming Back to Life
No Man’s Land
Farewell
One Heart
Wings of Love
Cast Away
One for the Road
Holding On
Stormbringer (Deep Purple)
Encore:
In Wheels of No Return

Teksti & Kuvat: Marko Valve

Kommentoi julkaisua