Kuva: Joona Virtanen

Psykedeelistä ja vimmattua vanhan liiton progea soittava Getšemane on kiinnitetty Svart Recordsin talliin

Kirjoittanut Niko Kuusela - 2.9.2022

Psykedeelistä vanhan liiton progressiivista rockia tykittävä Getšemane on liittynyt Svart Recordsin artistikatraaseen. Hämeessä vuonna 2009 perustetun yhtyeen mukaan se soittaa ”hauen keulaluista muovailtua vanhan liiton suomiprogea”. Alun perin Flamma-tuliteatterin live-musiikista vastannut kokoonpano jatkoi esitysten päätyttyä bändinä, jalostaen ilmaisuansa polyrytmisempään ja progressiivisempaan suuntaan säilyttäen kuitenkin Kalevalaisen mytologian sekä eksentrisen psykedelialla maalailun osana ulosantiaan.

Bändi julkaisi omaa nimeään kantaneen debyyttilevynsä vuonna 2015, joka kumarsi syvään esikuviensa –
Haikaran, Tabula Rasan, King Crimsonin ja Van Der Graaf Generatorin – musiikille. Kovana keikkajyränä tunnetun yhtyeen toinen albumi ”Viimaa” ilmestyy 2.12.2022 ja se on nyt tilattavissa ennakkoon Svartin verkkokaupasta.

”Viimaa” on täynnä polveilevaa, kiemurtelevaa ja maalailevaa omapäistä progea – tietenkään mahtavaa jytää unohtamatta. Ensimmäinen single ”Varma Kuolema” sisältää oivan leikkauksen koko albumin sisällöstä ja tuudittavan positiivisen tunteen elämän merkityksellisyyden turhuudesta.