Punaisen korpin paluu – arviossa Red Ravenin ”Chapter Two: Digithell”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 30.10.2017

Vuonna 2014 “Chapter One: The Principles” -albuminsa julkaissut saksalainen Red Raven tarjoilee kuuntelijoille nyt seuraava lukua. ”Chapter Two: Digithell” on melodista ja äärimmäisen mahtipontista metallia kuitenkaan olematta suoranaisesti power metalia. Albumin kappaleet ovat luonteeltaan raamikkaita ja istuisivat erinomaisesti stadion-luokan konsertteihin.

Albumi alkaa yllättävästi akustisella ”A Perfect Worldillä”, joka tosin kestää alle minuutin, ja jonka jälkeen todellinen Red Raven tulee esiin. ”Collapsen” muhkeat riffit, Frank Beckin karhea ja rääkyvä ääni sekä kimeät kitarasoolot näyttävät saksalaisyhtyeen jämäkät juuret. ”Dance With A Freak” on enemmän kallellaan hard rockin suuntaan ja on samalla levyn ensimmäinen korvamato. ”Proud” taas on rauhallinen metal-veisu, jota on mukava fiilistellä nojatuolissa juoman kera.

Kun mieleen hiipii ihmetys siitä, että missä ensimmäinen balladi oikein viipyy, saapuu korviini ”On My Way”. Äänimaailmansa suhteen rauhallisessa kappaleessa on Bon Jovin vivahteita, kuten myös albumin päättävässä ”Until The End Of Times” -kappaleessa. ”On My Wayn” jälkeen levy jatkaa tasaisella, turvallisella linjalla ja juuri kun tuntuu siltä, ettei albumi enää tarjoa kummempia, Red Raven levittää verenpunaiset siipensä koko komeudessaan ”Save Me” ja ”The Best Man I Can Be” -kappaleiden muodossa. Kappaleet antavat uutta energiaa albumille, joka tuntuu paikoitellen turhan turvalliselle. Levyn tasaisuudesta huolimatta ”Chapter Two: Digithell” on väkevä melodisen metalin eepos, josta ei löydy heikkoja kappaleita ja kokonaisuutta on mukava kuunnella. Vaikka albumi pysytteleekin mukavuusalueensa sisäpuolella, ei se tee kuuntelusta tylsää. Red Ravenin toinen täyspitkä ei ole mikään maailmaa ylösalaisin kääntävä teos, mutta varsin pätevä levy on kyseessä. Etenkin Alter Bridgen ystävät saattavat saada tästä saksalaisyhtyeestä iloa.

7/10

Kappalelista:

 1. A Perfect World
 2. Collapse
 3. Dance With A Freak
 4. Out Of Memory
 5. Proud
 6. On My Way
 7. Digithell
 8. Running Out
 9. Save Me
 10. The Best Man I Can Be
 11. Unbreakable
 12. Until The End Of Time

Red Raven Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat