Punaisen kuningattaren periaate kiinnitetty Svart Recordsille

Punaisen kuningattaren periaate on vuonna 2002 perustettu omalakinen rock -yhtye. Yhtye toimii perustamiskaupunkinsa Oulun lisäksi Tampereella. PKP julkaisi nimeään kantavan debyyttilevynsä vuonna 2012. Yhtyeen toisen albumin, ”Kaksi suuntaa”, julkaisee turkulainen 28. elokuuta CD-, LP ja digitaalisissa formaateissa.

Seitsemänhenkinen PKP soittaa suomeksi laulettua monisyistä, jazzahtavaa progressiivista rockia. Vaikutteet vanhasta britti­ ja suomiprogesta, 60­luvun pop- psykedeliasta sekä 80­ ja 90­luvun amerikkalaisesta vaihtoehtorockista on tuotu nykyaikaan. Laulaja Mokka Laitisen äänessä on omalaatuista särmää. Sävellysten ohella sanoituksissa ei mennä tallatuinta polkua. PKP käyttää levyillään ja keikoillaan perinteistä rockbändiä laajempaa soitinvalikoimaa: theremin, perkussiosoittimet, erilaiset samplerit ja syntetisaattorit sekä puhaltimet kuuluvat bändin vakiovarustukseen.

Nimi Punaisen kuningattaren periaate on lainaus Lewis Carrolin kirjasta Liisan seikkailut peilimaassa. Kirjassa Punainen kuningatar kertoo Liisalle, että tämän on juostava kaikin voimin vain pysyäkseen paikallaan. Peilimaassa todellisuus on kääntynyt päälaelleen: se pursuaa jännittäviä nyrjähdyksiä ja epätodellisia tapahtumia. Samat sadun lainalaisuudet kuuluvat PKP:n musiikissa.

Kommentoi julkaisua