Four Punch Letdown – Rule The Moment

2011 kunnolla tulille lähtenyt Four Punch Letdown on lähettänyt debyyttidemonsa arvosteltavaksi. ”Rule The Moment” tarjoilee melodista metallia ja rockia sekoittavan bändin.

Bändi kertoo itse esittelyssään, että ”Rule The Moment” sisältää tarkoituksella kolme erilaista biisiä, joitten tarkoitus olisi antaa paras kuva bändin musiikista. Four Punch Letdown luottaa musiikissaan groovaaviin riffeihin, tiukkoihin sooloihin ja vokalistin tulkintaan. Tuotanto demolla on laadukasta. Soolokitarat soivat varsin komeasti ja niissä on paljon voimaa. Rummut nakuttavat sopivan kovalla ja basso jumisee ihan kivasti taustalla. Soolot ovat simppeleitä, mutta pirun toimivia.

Todellakin kolmen erityylisen biisin demo on aina mielenkiintoinen ratkaisu, mutta bändi on kyllä tunnistettavissa kaikissa biiseissä. Kappaleet vaihtelevat rockimmasta ”For Eguity” -biisistä thrash metallin katkuisen ”Mr. Low-Spirt” –kappaleen kautta rauhalliseen stoner-tyyliseen ”Chief Of Intoxicant” -biisiin. Bändi on kyllä mielestäni parhaimmillaan nopeissa biiseissä, ja demon parhaaksi biisiksi nousee helposti ”Mr. Low-Spirit”. Demon päättävä rauhallisempi biisi oli itselleni turhan puuduttava lopetus parin nopeamman biisin jälkeen.

Four Punch Letdownin heikkous on ikävä kyllä vokalisti, jonka semipuhdas ääni koettaa jäljitellä James Hetfieldin ulosantia. Äänestä puutuu kumminkin voimaa, ja se on turhan kimakka tietyissä kohdissa. Kaveri ei ole kylläkään ihan toivoton tapaus, sillä osa vokaaleista tulee sopivalla tunteella. Varsinkin ”Mr. Low-Spirit” -biisissä homma on jo melkein hanskassa.

Four Punch Letdown on ihan varteenotettava uusi bändi, ja odottelen mielenkiinnolla, mitä jätkät saavat aikaan.

6/10

Kappalelista:
01. For Eguity
02. Mr. Low-Spirit
03. Chief of Intoxicant

http://www.myspace.com/fourpunchletdown

Kirjottanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: