Four Punches Left – Flames

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 29.5.2014

Melodista metallia ja rockia soittava hyvinkääläis-vantaalainen yhtye Four Punches Left on toiminut vuodesta 2011. Heti ensimmäisenä vuonnaan bändi on tehnyt ”Rule the Moment” -nimisen demon ja lähtenyt siitä keikkailemaan aktiivisesti ympäri Suomea vuonna 2012. Nopealla tempolla Four Punches Left siirtyi nauhoittamaan keväällä 2013 ”Flames”-debyyttiänsä, joka pääsi markkinoille toukokuussa 2014 Inverse Recordsin kautta.

Melodisia, tarttuvia ja groovaavia kitarariffejä löytyy tältä levyltä paljon, siitä ei ole epäilystä. Täytyy myöntää, että Four Punches Left on saanut näin lyhyessä ajassa paljon mielenkiintoista aikaiseksi, varsinkin ”Flames”-albumin kappaleet ja niiden sovitukset. Itse kiinnitin ensimmäisenä huomion menevään ”Teardrop Extacy” -kappaleeseen, pop-henkiseen ”My Disgraceen” sekä hieman Ozzy Osbournen ja Symphony X:n sekoittavaan ”Betrayal”-ralliin. Myös levyn miksaus ja tuotanto ovat lupaavan kuuloisia. Melodioista ja muista instrumenteista saa hyvin selvää, eivätkä nopeimmatkaan kohdat puuroudu sotkuksi. Kaikin puolin soundit ovat hyvin hoidettu ja toteutettu.

Jollain tavalla ideoita ja vaihtelevia toteutuksia löytyy vaikka muille jakaa, mutta omiin korviini ei löydy kuitenkaan riittävästi vaihtelevuutta. Välillä ei erota kappaleita toisistaan, koska jokainen biisi alkaa samalla kaavalla, jota on muutettu vain vähän. Olisin toivonut, että kappaleet eroaisivat toisistaan niin paljon, että kuuntelijat muistaisivat paremmin, mikä kappale soi seuraavaksi taustalla. Pitkään kuunneltuna ”Flames”-albumi ei enää jaksa kiinnostaa, ja tuntuu, että tässä on taas yksi muiden joukosta. Lisäksi en ole aivan vakuuttunut kitaristi-laulaja Joakim Järvisen lauluosuuksista. Hän hoitaa kyllä hommansa kunniakkaasti loppuun asti, mutta hieman raspimainen laulutyylikin on jotenkin jo ennestään kuultua.

Four Punches Left on aivan mainio aloittava yhtye, eikä ”Flames” ole mitenkään hullumpi kokonaisuus. Modernin ja melodisen rockin kuuntelijoille ”Flames” on tutustumisen arvoinen kokemus. Jos tässä ajassa yhtye on saanut näin paljoa aikaiseksi, voidaan vain odottaa, mitä seuraavaksi tulee. Toivon bändin hiovan paremmin kappaleiden vaihtelevuutta, mutta tämä on vain mielipide, josta voidaan olla monen kanssa eri mieltä.

7+/10

 

Kappalelista:

 1. Flames
2. Teardrop Extacy
3. My Disgrace
4. Cracks of My Shell
5. Betrayal
6. Corrective Shot
7. State of Mind
8. Fall
9. Note to Myself

https://fi-fi.facebook.com/fourpunchesleft

Kirjoittanut: Sami Elamaa