The Damned

Punk- ja goth-pioneeri The Damned julkaisee uuden albumin – uusi single ”Beware of the Clown” ulkona

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.3.2023

Brittipunkin ja gothin pioneereihin lukeutuva The Damned julkaisi uuden singlen ja musiikkivideon ”Beware of the Clown”. Yhtyeen perustajajäsen Captain Sensible sävelsi kappaleen pilkatakseen sitä, mitä hän kutsuu kotimaatansa johtavien ”pellejen liukuhihnaksi”. Tom ”Mitch” Mitchenerin tuottama kappale tuo musiikillisesti mieleen kaksi tunnettua The Damned -albumia: vuonna 1982 ja 1985 julkaistut ”Strawberries” ja ”Phantasmagoria”. ”Se ei ollut tarkoitus”, myöntää perustaja ja laulaja David Vanian, ”se vain tapahtui”.

Brittien musiikkivideolistan kärkeen yltäneestä A Night of A Thousand Vampires -konserttielokuvasta vastannut Martin Gooch hyppäsi musiikkivideolla jälleen ohjaajan rooliin, kun puolestaan The Captain on pääosassa kaiken pelleilyn kiroamana poliitikkona.

Brittipioneerit palaavat uudella ”DARKADELIC”-albumillaan 46 vuotta uraauurtavan debyyttinsä ”Damned Damned Damned Damned” julkaisemisen jälkeen. Tuleva julkaisu on yhtyeen ensimmäinen studioalbumi sitten vuoden 2018 julkaistun ja Brittien Top 10 -listalle sijoittuneen ”Evil Spirits”. Levy seuraa viime vuonna ilmestyneen A Night of a Thousand Vampires -konserttielokuvan synkkää kelkkaa, ja se julkaistaan 28. huhtikuuta earMUSICin kautta.

Vuonna 1976 perustettu The Damned on yksi 70-luvun brittiläisen punkrockin uraauurtavimmista yhtyeistä, jonka uraan kuuluu 11 studioalbumia ja useita listoilla menestyneitä sinkkuja. Synkät sanoitukset ja David Vanianin täyteläinen baritoniääni ovat nostaneet The Damnedin myös goottirock-genren eturintamaan.