Punk-legenda TV Smith Suomeen marraskuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.11.2014

TV SmithLegendaarisen englantilaisen punk-bändi The Advertsin keulakuvana 70-luvulla tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä TV Smith saapuu jälleen konsertoimaan Suomeen. TV Smith esiintyy keskiviikkona 26.11. Tampereen Telakalla, sekä lauantaina 29.11. Helsingissä ravintola Sture21:ssä Hartza’s Birthday Bash -tapahtuman pääesiintyjänä. Tämän kaikille avoimen akustisen illan muita esiintyjiä ovat Himanes, Rakas Rappio ja Danny Punk. Ennakkolippuja saa Sture21:stä.

The Adverts oli yksi Englannin ensimmäisiä punk-bändejä, ja saavutti menestystäkin singlehitillään ’Gary Gilmore’s Eyes’ sekä debyyttilevyllään ’Crossing The Red Sea with The Adverts’.  Bändi hajosi jo vuonna 1979, jonka jälkeen TV:llä oli kaksi lyhytaikaisempaa bändiprojektia, Explorers ja Cheap, mutta ne eivät nousseet suurempaan tietoisuuteen.

1990-luvulta lähtien TV Smith on ollut arvostettu laulaja-lauluntekijä, jonka soolokeikat ovat energisiä ja lämminhenkisiä. Hieman kuivakan näköinen vanha punkkari on kuitenkin erittäin kohtelias englantilainen herrasmies, jonka keikat eivät jätä ketään kylmäksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TV Smith julkaisi kuunvaihteessa uuden studioalbuminsa ”I Delete”, joka on kerännyt jo ylistäviä arvioita varsinkin britti- ja saksalaislehdistössä. Samaan aikaan hän julkaisi viidennen ja viimeisen osan kirjasarjastaan ”Punk Rock Tour Diaries”, jossa on kuulumisia myös hänen Suomen kiertueestaan viime vuodelta.