Punkin kummisetä Iggy Pop keikalle Helsinkiin kesäkuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.6.2021

Iggy

Punkin kummisetänä tunnettu Iggy Pop saapuu ainutlaatuiselle keikalle Helsingin Kulttuuritalolle 12. kesäkuuta 2022. Artistin kiertue esittelee valikoiman hänen aiempaa tuotantoaan ja kappaleita vuoden 2019 Free -albumilta. Lipunmyynti tapahtumaan alkaa perjantaina 18. kesäkuuta klo 11 osoitteessa livenation.fi.

KONSERTTI:
Iggy Pop (USA)
Su 12.6.2022 Kulttuuritalo, Helsinki
Ovet klo 19
LIPUT:
Myyntiin pe 18.6.2021 klo 11
Palvelumaksuineen alkaen 79 euroa Lippupisteestä.
My Live Nation -ennakkomyynti:
Ke 16.6.2021 klo 11 – to 17.6.2021 klo 11
https://www.livenation.fi/register

Iggy Pop tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen dynaamisimpana lavaesiintyjänä. Hän on 70-luvun punkin ja 90-luvun grungen edelläkävijä ja luonut legendaarisen uran, joka on täyttynyt kriitikoiden ylistyksestä ja fanaattisesta kulttimenestyksestä. Monet sanovatkin, että Iggyn näkemisen livenä pitäisi olla jokaisen ”must see” -listalla – ja kaikenikäiset fanit ovat ensimmäisinä valmiina todistamaan tämän asian puolesta.

The Stoogesin kolme albumia, ”1969”, ”Funhouse” (1970), ”Raw Power” (1973) ja Iggyn sooloalbumit, kuten ”Lust For Life”, ”The Idiot”, ”New Values”, ”Zombie Birdhouse”, ”Blah Blah Blah”, ”Brick by Brick”, ”American Caesar”, ”Skull Ring”, ”Préliminaires”, ”Après” ja useat yhteistyöprojektit, ovat sinetöineet Iggy Popin maineen todellisena musiikillisena innovaattorina. Iggyn kaksi ensimmäistä sooloalbumia on kirjoitettu yhdessä David Bowien kanssa, joka myös tuotti kyseiset albumit. Iggyn tuotannosta löytyy suuren suosion saaneita kappaleita kuten ’The Passenger’, ’Candy’, ja kulttielokuvistakin tutut ’Lust for Life’, ’Repo Man’ ja ’In the Death Car’.

Vuonna 2010 Iggy ja The Stooges pääsivät Rock and Roll Hall of Fameen, ja 2020 Iggy vastaanotti Elämäntyö-GRAMMYn. Iggy palasi soolotuotannon pariin 2016 ”Post Pop Depression” -albumilla. Albumi syntyi ylistetyn yhteistyön tuloksena Queen Of The Stone Agestakin tunnetun Josh Hommen kanssa.

Iggy Pop julkaisi tuoreimman albuminsa ”FREE” vuonna 2019. Vaikka albumi seuraa Iggyn korkeimmat listasijoitukset saanutta Post Pop Depressionia, sillä ei ole käytännössä mitään yhtäläisyyksiä edeltäjänsä kanssa. Mietteliäs ”FREE” tutkiskelee jazziin suuntautuvia tyylilajeja. ”Tällä albumilla toiset artistit puhuvat puolestani, mutta minä lainaan ääneni.”, kertoo Iggy yhteistyöstä New Yorkissa asuvan taitelijan Leron Thomasin ja Sarah Lipstaten, eli Novellerin, kanssa.

Iggy Pop on esiintynyt ensimmäisen kerran Suomessa Helsingin Kulttuuritalolla vuonna 1978. Edellisen kerran artisti nähtiin Suomessa Flow-festivaaleilla elokuussa 2016.