Punkmöykkätrio-RiESAlta kaamosajan kunniaksi musavideo ”Päättömät” ja stream-keikka!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.12.2020

Seinäjokelainen, tiukkaa punk metallia toimittava RiESA ei yritä kaunistella asioita, vaan kertoo ne ilahduttavan suorasanaisesti. Nyt tilanne on kaikessa karuudessaan tämä: koronavuosi vei keikat, mitään ei kaamoksen keskellä ole kiikarissa kun paikat menivät säppiin, mutta kai sitä nyt jotain voisi tehdä. Kolmikko päätti tehdä musiikkivideon ja laittaa pystyyn vielä stream-keikankin.

”Päätimme julkaista vielä kolmannen musiikkivideon syyskuussa ilmestyneeltä Olipa kerran Sikakylä -konseptialbumilta. Edellinen video Circus Colosseum oli räväkkyydessään sitä luokkaa, että sen kanssa ei haluttu kilpailla, eli piti siis lähteä eri suuntaan. Luottomies Esa Jussilan ehdotus rosoisesta analoginauhalle kuvattavasta MusicTV/MoonTV-henkisestä rymistelystä laittoi rattaat pyörimään. Videobiisiksi valittu Päättömät ehdittiin todeta myös kovaksi livepalaksi kahden keikan mittaiseksi typistyneellä ’kiertueella'”, RiESAsta kerrotaan kuluneen vuoden tapahtumia kerraten. Katso tymäkkä ja aidon oldschool-henkinen video tästä:

Ja tästä päästäänkin sujuvasti RiESAn elämässä kohtaan kaksi, josta rumpalismies Kolli kertoo seuraavaa:

”Peruutuksia, peruutuksia, siirtymisiä… Tätä meidänkin syksy on ollut, ja alkaahan se jo fiilikseen vaikuttamaan. Syyllisiä ei tietenkään etsitä, eikä sellaisia ole. Nyt päätimme kokeilla sitä, mihin voimme vain itse vaikuttaa ja mikä menee myös rajoitusten puitteissa. Kaikkihan tällä hetkellä striimaavat, että ei tämä mitään mullistavaa ole, mutta meille on kuitenkin tärkeää päästä esiintymään pitkästä aikaa ja tarjoamaan jotain meistä.”

RiESA kutsuukin juuri sinut mukaan tänä iltana stream-konsertin pariin! Luvassa on niin aitoa meininkiä kuin näissä oloissa vain mahdollista.

”Me ei edes yritetä saavuttaa sataprosenttista konserttifiilistä, vaan oikeastaan päinvastoin. On aika vaikea esittää, että edessä olisi mukamas yleisö, jota huudattaa. Me ajateltiin ’RiESAilla’, eli soitella meidän biisejä, keskustella niistä, katsella uutta Päättömät-musavideota ja… noh, juoda kaliaa. Joten tulethan mukaan viettämään RiESAntaita tänään perjantaina 18.12. kello 20 YouTube-kanavallamme, ja korkkaa sinäkin huurteinen möykkämme soidessa”, yhtye kehottaa.

RiESA on:
Molli – laulu ja basso
Olli – kitara
Kolli – rummut