Puolan kovimmat death metal -yhtyeet Suomeen: Vader, Decapitated ja Thy Disease kolmelle keikalle toukokuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.3.2017

Äärimetallin ystäville on luvassa aurinkoinen loppukevät: Puolalaiset death metal -yhtyeet Vader ja Decapitated kiertävät toukokuussa Suomea kolmen keikan verran. 

Vader on legenda! Tämä Puolan Olsztynistä kotoisin oleva yhtye on perustettu 1983 – samana vuonna kuin muut death metal -pioneerit Death ja Possessed. Vaderilla kesti kymmenen vuotta saada ensimmäinen pitkäsoittonsa julki. Vuoden 1992 albumi ”The Ultimate Incantation” onkin yksi genren klassikoista. Ja Vader jaksaa: yhtyeen uusin albumi ”The Empire” julkaistiin loppuvuodesta 2016.

Puolan Kronsossa vuonna 1996 perustettu Decapitated on eräs modernin death metalin arvostetuimmista nimistä. Yhtyeen musiikissa yhdistyvät blastbeat-pitoinen mutta groovaava death ja tyylitajuinen melodisuus ainutlaatuisella tavalla. Decapitatedkin on ehtinyt moneen: bändi on kiertänyt muun muassa Children of Bodomin kanssa Eurooppaa ja At The Gatesin kanssa Pohjois-Amerikkaa. Suomeen tämä death metal -innovaattori saadaan, yllättävää kyllä, nyt ensimmäistä kertaa.

Vaderin ja Decapitatedin kanssa kiertää krakovalainen Thy Disease, jonka modernissa ilmaisussa yhdistyvät industrial-tunnelmat, death metalin julmuus ja groovaava tarttuvuus.

Crushing The North -kiertueen toteuttaa helsinkiläinen Elektrik Products -ohjelmatoimisto yhteistyössä Enslain Magazinen kanssa.

CRUSHING THE NORTH TOUR 2017: VADER (PL), DECAPITATED (PL), THY DISEASE (PL) + supports

Su 14.5. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
Liput: ennakko 27,50 €, ovelta 30 €

Ma 15.5. Tampere, Klubi
Liput: ennakko 26,60 €, ovelta 28 €

Ti 16.5. Helsinki, Nosturi
Liput: early bird 28 €, ennakko 30 €, ovelta 35 €