Puolikova gouda lavalla – Santa Cruzin Bad Blood Rising julki riskittömästi

Santa Cruzin Arttu “Archie” Kuosmanen ja Joonas “Johnny” Parkkonen mainitsivat YleX:n Uuden Musiikin Illassa 4.10. ilmestyneen pränikän albuminsa ”Bad Blood Rising” olevan yhtyeen “ juustoisin levy”.

Levyn julkaisukeikkaa Tavastialla 6.10. voisi luonnehtia hard rockin goudaksi. Vahvaa alkua, ”Young Blood Rising” sekä ”River Phoenix”, lukuun ottamatta  gigin alku oli varsin miedon makuinen. Keikkaa yritettiin kypsytellä muutamilla edellisen “” -lätyn  lohkaisuilla, mutta vasta ”My Remedy” onnistui löytämään sen yhtyeelle ominaisen kesyttämättömän ja rakastettavasti röyhkeän aromin.

 

Yleensä Archien flirttaileva suhde yleisöön on saanut paikat kostumaan muualtakin kuin kainalosta, mutta tällä kertaa hieman poissaoleva vokalisti jätti tunnelman ikävästi puolikuivaksi. Ainoastaan Tom Pettylle kunnianosoituksena coveroitu ”Free Fallin” kostutti paikkoja — silmäkulmaa muutaman kyyneleen verran. Sen sijaan postiivista oli huomata muun bändin lavakarisman kasvaneen. Santa Cruzin monilla aiemmilla keikoilla Archien lisäksi on kuultu myös basistin, Mitja “Middy” Toivosen persoonallista ja aistillista ääntä, ja oli harmi, ettei siihen annettu tällä kertaa taustalauluja kummempaa mahdollisuutta.

 

Bändi on maininnut levyn julkaisun yhteydessä tehdyissä haastatteluissa ottaneensa musiikillisia riskejä uuden albuminsa kanssa. Samaa olisi voinut toivoa keikan suhteenkin. Mihin jäivät ne rock´n rollin juustoiset kliseet, joilla olisi voinut räjäyttää Tavastian liitoksistaan? Kyllä yhtyeen keikoista sentään aina rahoilleen vastinetta saa. Koskaan ei jää samanlaista kusista makua, kuin Euroshopperin goudasta, mutta ”Bad Blood Rising” olisi ansainnut enemmän. Supermalleja, yleisöön sukeltamista, kattoon räkimistä, kitaran sytyttämistä tuleen, skeittiramppeja, you just name it.

 

”Bad Blood Rising” -levyjulkkarikeikan juoksettamisen aloittivat kuopiolaiset pitkätukat, Block Buster.

 

Keikalla kuultiin biisit:

Young Blood Rising

River Phoenix

6(66) Feet Under

Bye Bye Babylon

My Remedy

Bad Habits Die Hard

Drag Me Out Of The Darkness

Relentless Renegades

Let Me (Lay My Love On You)

Free Fallin`/Breathe

Voice Of The New Generation

Back From The Dead

Screaming For Adrenaline

We Are The Ones To Fall

Wasted & Wounded

Aiming High

Santa Cruz: http://santacruzbandofficial.com/

Block Buster Facebook: https://www.facebook.com/blockbusterrocks/

Kirjoittanut: Saarikoski Elina

Kuvat: Hannu Tiainen

 

Kommentoi julkaisua